Αριθμ. Πρωτ: 48                                                                           Αθήνα 13/02/2013

Προς:
Σωματεία
Μέλη ΟΣΕΓΟ

Συναδέλφισσες,οι

Στη Πανελλαδική σύσκεψη των εργαζομένων που διοργάνωσε η ΟΣΕΓΟ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9/2/13 συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν τώρα στο Αγροτικό Συνεταιριστικό Κίνημα με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει από την σύγχυση που έχει προκαλέσει ο Ν.4015/11, από τις εκκαθαρίσεις των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, από την έλλειψη χρηματοδότησης προς τις Οργανώσεις που αποτελεί τροχοπέδη στην εμπορική της δραστηριότητα και από την αδρανοποίηση των παραγωγικών μονάδων των Συνεταιριστικών Οργανώσεων που ανοίγει τον δρόμο στις «πολυεθνικές»  και το «μεγάλο κεφάλαιο» να δρουν ανεξέλεγκτα.
      Εκφράστηκε αλληλεγγύη στους απλήρωτους συναδέλφους που με την στάση τους στηρίζουν την λειτουργία των Οργανώσεων και τονίστηκε ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και πρέπει άμεσα να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.
    Αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας για την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με την ΠΑΣΕΓΕΣ και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία να καταγγέλλονται οι αυθαιρεσίες και οι παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας εκ μέρους των Διοικούντων τις Οργανώσεις που θέτουν «εκβιαστικά διλλήματα» για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με την απώλεια πολλών εργασιακών δικαιωμάτων μας, που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες.
     Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του Κλάδου για νέους αγώνες για την διεκδίκηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων όπως αυτά αναφέρονται στο υπόμνημά μας (31/31-1-13) που διαβιβάσαμε στον κ.Γιάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
     Εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας για την διενέργεια Περιφερειακών Συσκέψεων για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και ακόμη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αγωνιστικές και νομικές) για την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία εργαζομένων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων του Κλάδου μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ