Η ΟΣΕΓΟ συμπαρίσταται στους εργαζόμενους στην ΠΑΣΕΓΕΣ για την προάσπιση των θέσεων εργασίας τους. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της, με το Προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων στην ΠΑΣΕΓΕΣ, για να αποφασίσουν από κοινού τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των εργασιακών τους θεμάτων.
    Αποφασίστηκε η κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από το Σωματείο των εργαζομένων στην ΠΑΣΕΓΕΣ, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 και η από κοινού μετάβαση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Υπουργού να συναντήσει το Σωματείο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου της ΠΑΣΕΓΕΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΠΑΣΕΓΕΣ καταγγέλλει την αντεργατική στάση της Διοίκησης να προχωρήσει σε επαχθή μέτρα εναντίον του προσωπικού της, σε μια περίοδο που αποκαθίστανται οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα.

Όπως ενημερωθήκαμε, η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ προχωρά στο τέλος Μαρτίου σε απολύσεις. Σημειώνεται ότι ήδη είχε αποφασίσει να θέσει σε διαθεσιμότητα τα 2/3 του προσωπικού της, η οποία αποφεύχθηκε προσωρινά μετά από προσφυγή μας στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Παρόλες τις προσπάθειες του προσωπικού να στηρίζει το θεσμό και να παρέχει αδιάλειπτες υπηρεσίες προς τα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η Διοίκηση δηλώνει αποφασισμένη να αφήσει την ΠΑΣΕΓΕΣ με πέντε εργαζόμενους. Πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε μείνει 19 εργαζόμενοι που ο καθένας μας διεκπεραιώνει δύο και τρία αντικείμενα.

Καλούμε τη Διοίκηση, το Υπουργείο και τα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ να τοποθετηθούν στο ποιο, τελικά, είναι το όραμά τους για το ρόλο και τη λειτουργία ΠΑΣΕΓΕΣ στην υποστήριξη του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και ζητάμε τη στήριξη όλων.

Δευτέρα
Τελευταίο Τέταρτο