ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Γεωργικών Οργανώσεων Ελλάδος, καταγγέλλει την προκλητική στάση – συγκάλυψη του Προέδρου και της Διοίκησης της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Ένωσης Ηρακλείου ΑΕ ( πρώην ΕΑΣΗ) που ενώ οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι, οι απολυθέντες, οι συνταξιούχοι, οι σκοτωμένοι και οι τραυματίες από τα δύο πρόσφατα εργατικά ατυχήματα είναι απλήρωτοι μήνες και χρόνια, δίδονται προκλητικά σε 4-5 εργαζόμενους συγγενείς και στενούς φίλους χρήματα με εντολή συγκεκριμένου στελέχους της Διοίκησης.

Η συγκεκριμένη πράξη του μεγαλοστελέχους- Αντιπροέδρου της Διοίκησης της Ένωσης ,να δώσει επιταγές πελατών περίπου 130.000 ευρώ στους προαναφερθέντες εργαζόμενους(συμπεριλαμβανομένης της κόρης του) προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Ερωτούμε το ήξερε ο Πρόεδρος , η Διοίκηση και ο Γενικός Διευθυντής αυτό;

Εάν δεν το ήξεραν γιατί δεν αποπέμπουν τον συγκεκριμένο παράγοντα που εκθέτει την Ένωση Ηρακλείου;

Εάν το ξέρατε είστε υπόλογοι στην κοινωνία, στους αγρότες, στους εργαζόμενους, στους απολυμένους.

Εάν καλύπτετε τέτοιες ενέργειες, εκτός του ότι είστε συνυπεύθυνοι βλάπτεται τα συμφέροντα και την πορεία επιβίωσης της Ένωσης.

Ρωτάμε ακόμα: το στήσιμο της νέας Εταιρείας στην οποία δίδεται το υπερσύγχρονο συσκευαστήριο λαδιού, ποια σχέση έχουν οι ιδιώτες μέτοχοι με τα συγκεκριμένα πρόσωπα ( συγγένεια-επαναπρόσληψη ), τι χρήματα βάζουν και εάν βάζουν και τι δεσμεύσεις έχουν;

Τέλος  καλούμε άμεσα τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Στρατάκη της Ένωσης Ηρακλείου να παρέμβει προστατεύοντας το κύρος, την ιστορία και την περιουσία της Ένωσης Ηρακλείου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:

1.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων