ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Οι εργαζόμενοι στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις ,στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών, και συμμετέχουν στις νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους, θεωρώντας τα αιτήματά τους δίκαια.
Η «ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης δηλώνει ξεκάθαρα για ακόμη μία φορά την αποστροφή της προς τον πρωτογενή τομέα.


Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από 7% σε 20% και στη συνέχεια σε 27% με την κατάργηση του ΟΓΑ, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα του μνημονίου της «για δεύτερη φορά Αριστερά», όπως η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55%, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησής τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ κ.α., είναι ενδεικτικά ότι η Κυβέρνηση έχει περίτεχνα μεθοδεύσει την εξόντωση του αγροτικού κόσμου και την ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής.
Το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθείται από την Κυβέρνηση είναι επί της ουσίας ένα ακόμη «φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο» που στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή ενός παραγωγικού τομέα, ο οποίος θα αποτελούσε κάτω από κατάλληλες συνθήκες κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης της Εθνικής οικονομίας.
Περιληπτικά, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών αναμένεται να τριπλασιαστούν. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εισφορές των αγροτών από 1/7/2016 και εντός 3ετίας θα είναι τουλάχιστον διπλάσιες από τις σημερινές για την χαμηλή κατηγορία και μέχρι τριπλάσιες για τις μεγαλύτερες κατηγορίες.
Παράλληλα για να υπάρχει ισχυρή και ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή πρέπει να υπάρξει και ένα ισχυρό Συνεταιριστικό Κίνημα. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση πάλι η Κυβέρνηση αδρανεί.
Γι΄αυτό συμμετέχουμε, στηρίζουμε και δηλώνουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, να αποσύρει τα ισοπεδωτικά μέτρα και να στηρίξει ουσιαστικά με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες την αγροτική παραγωγή.

 

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΟΣΕΓΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτη
21
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.30
Σελήνη
17 ημερών
Κωνσταντίνου και Ελένης, Παχωμίου οσιομάρτυρος