Την Παρασκευή 3/2/2017 στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε η ύφεση που περνάει ο κλάδος μας και το συνδικαλιστικό κίνημα που φθίνει. Συν τοις άλλης  αναλύθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνεταιρισμοί και κυρίως τι γίνεται με τους εργαζόμενους σε αυτούς.

Δημιουργήθηκε τετραμελής επιτροπή ενημέρωσης του ασφαλιστικού, ώστε να γίνει μια ενημέρωση για το τι ισχύει, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, σε ότι αφορά του εργαζόμενους του κλάδου μας καθώς και για να υπάρχει μια επικοινωνία με τους συναδέλφους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την συνταξιοδότηση τους. Ταυτόχρονα θα γίνει μια προσπάθεια αποκατάστασης της «αδικίας» για τους παλιούς ασφαλισμένους που εργάζονται στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς  που έχουν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά (πριν από 1993), οι οποίοι χρειάζονται πέντε χρόνια εργασίας παραπάνω σε σχέση με τους νέους ασφαλισμένους (μετά το 1993) οι οποίοι έχουν και αυτοί ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πάρθηκε απόφαση και για περιφερειακές συσκέψεις για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των συναδέλφων και όπου και όπως μπορούμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας καθώς και για να υπάρξει μια συσπείρωση του χώρου μας.

Κλείνοντας δηλώσαμε την στήριξη μας στα μπλόκα και στους αγώνες των αγροτών.

Δευτέρα
Τελευταίο Τέταρτο