ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΑΡΤΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

 

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΤΑΣ

 

Το τελευταίο διάστημα πολλά έχουν δεί το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Άρτας λίγα όμως δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα .

          Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι πολίτες του Νομού της Άρτας θέλουν να υπάρχει και να δραστηριοποιείται μια τέτοια επιχείρηση στο νομό μας και να είναι υγιής και να προσφέρει στους κατοίκους αυτού του Νομού μιας και οι εργαζόμενοι προέρχονται από την κοινωνία της Άρτας .Να προσφέρει στα μέλη του – πτηνοτρόφους ικανοποιητικό εισόδημα αφού οι επενδύσεις που έχουν κάνει ξεπερνούν για κάθε παραγωγό τις 500.000 Ευρώ και επομένως θα πρέπει να είναι το εισόδημα ανάλογο της επένδυσης αυτής .

             Αλήθεια είναι επίσης ότι οι εργαζόμενοι παρείχαν απλόχερα την υποστήριξή τους στον Συνεταιρισμό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει των δυσκολιών που αντιμετωπίζει αφού ουσιαστικά δάνεισαν άτοκα στην επιχείρηση το ποσό των 2.500.000 Ευρώ για πέντε χρόνια μη εισπράττοντας μισθούς 7 μηνών δηλ. από το 2012 .

              Η διοίκηση του συνεταιρισμού από την ημέρα που ανέλαβε και υποσχέθηκε να νοικοκυρέψει την επιχείρηση δεν κατέβαλλε κανένα ποσό για τις εισφορές στο ΙΚΑ των εργαζομένων μέχρι πρόσφατα που προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών της .

             Δεν κατέβαλλε και δεν καταβάλλει κανένα ποσό για την αποπληρωμή των δανείων προς την ΑΤΕ με αποτέλεσμα η Τράπεζα να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα εναντίον του συνεταιρισμού .

              Κει ενώ όλοι περίμεναν ο Συνεταιρισμός να ανακάμψει αφού δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές ύψους 17.000.000 Ευρώ περίπου , δεν πλήρωνε τις δόσεις των δανείων του προς την ΑΤΕύψους 35.000.000 Ευρώ περίπου , δεν εξοφλούσε τους παραγωγούς που παρέδιδαν την παραγωγή τους στον συνεταιρισμό και λάμβαναν έναντι των οφειλόμενων μέχρι και σήμερα , περιέκοψε και τους μισθούς των εργαζομένων επιλεκτικά , και ανέμεναν όλοι να έχει κερδοφορία τουλάχιστον έτσι όπως διατυμπάνιζε η διοίκηση προς όλους , εν τούτοις οι ισολογισμοί που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα δείχνουν μια εικόνα εντελώς διαφορετική .Το 2012 είχε ζημία 2.700.000 Ευρώ , το 2013 είχε ζημία 7.000.000 Ευρώ , το 2014 είχε ζημία 2.500.000 Ευρώ ενώ το 2015 και 2016 δεν έχουν δημοσιευτεί ισολογισμοί και οι οποίοι θα είναι ανάλογοι των προηγουμένων .

               Τα παραπάνω ποσά των ζημιών θα κληθούν να τα πληρώσουν οι παραγωγοί μέλη του συνεταιρισμού όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με προηγούμενες ζημιές οπότε ο παραγωγός δεν μπορεί να ελπίζει  για δυο τρία χρόνια τουλάχιστον σε κανένα κέρδος από την παραγωγή που θα παραδώσει στον συνεταιρισμό αφού το οποιοδήποτε εισόδημα του θα εξανεμιστεί στην κάλυψη των ζημιών προηγουμένων χρήσεων .

                 Σήμερα ο Συνεταιρισμός καλείται να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και κινείται προς άλλες κατευθύνσεις με άμεση συνέπεια το ξεπούλημα της επιχείρησης και την απόλυση των εργαζομένων η στη καλύτερη περίπτωση στη μείωση του κόστους της εργασίας κατά 50% τουλάχιστον , που αυτό το κόστος θα μεταφερθεί στις πλάτες του Αρτινού λαού .

               Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι. Ο Αρτινός λαός πρέπει να δραστηριοποιηθεί μαζί με τους παραγωγούς και τους εργαζόμενους στον συνεταιρισμό και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Συνεταιρισμού να προβεί στο ξεπούλημα του

Ο Συνεταιρισμός μπορεί και πρέπει να είναι  κερδοφόρος για το συμφέρον του αρτινού λαού και της κοινωνίας γενικότερα .Δεν αντέχει ο τόπος μας άλλα λουκέτα .

              Εμείς οι εργαζόμενοι στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό όπως και παλιότερα έχουμε βοηθήσει να βγεί ο Συνεταιρισμός από την κρίση έτσι και σήμερα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να μην ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους πολίτες της Άρτας , τους παραγωγούς πτηνοτρόφους ,τη διοίκηση του Συνεταιρισμού , τους φορείς και τις αρχές του τόπου σε σύσκεψη στο Εργατικο Κέντρο Άρτας  την Πεμτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 18:30. προκειμένου να συζητήσουμε το τεράστιο αυτό θέμα .

 

Τρίτη
21
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.30
Σελήνη
17 ημερών
Κωνσταντίνου και Ελένης, Παχωμίου οσιομάρτυρος