Η ΟΣΕΓΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΓΣΣΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Η ΟΣΕΓΟ στηρίζει και συμμετέχει δυναμικά στην 24 ώρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου.
Η Κυβέρνηση αποφάσισε να συμφωνήσει και να υπογράφει ένα 4 μνημόνιο το οποίο θα είναι η ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και η εξαθλίωση των συνταξιούχων.


ΛΕΜΕ ΟΧΙ

  •  Στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
  •  Στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές.

Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
Σταθερή και πλήρη εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους. ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
Όχι στις περικοπές μισθών και συντάξεων, άμεση κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Μη ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων που σκοπό έχουν την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και μια λέλαπα φορολογικών επιβαρύνσεων με αποτέλεσμα την εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου τόσο των μισθωτών όσο και των συνταξιούχων.
Την Τετάρτη όλοι στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.
 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας