ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος τη εργασίας βιώνει, σε όλες σχεδόν τις χώρες, την πιο ακραία επίθεση με στόχο την κατάργηση όλων αυτών των δικαιωμάτων που με αγώνες κατέκτησε στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα. Το παγκόσμιο κεφάλαιο επιτίθεται στον κόσμο της εργασίας σε μια προσπάθεια να ξαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις έναν αιώνα πίσω, με μισθούς κάτω από τα όρια της φτώχειας, ακραία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση στην πράξη ακόμα και του 8ώρου και γενικώς κατάργηση κάθε εργασιακού συλλογικού και κοινωνικού δικαιώματος.


Η κυβέρνησηέχει συμφωνήσει με την Ε.Ε και το ΔΝΤ και ετοιμάζεται να ψηφίσει μαζί με τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα. Ενδεικτικά η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει:
- Διατηρεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 3ου μνημονίου (2018) όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια και παραπέρα ενίσχυσή του (δηλαδή, την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και τους εξευτελιστικούς κατώτερους μισθούς των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα. Όλο το αντεργατικό πλαίσιο για τις Κλαδικές και Συμβάσεις (αναστολή υποχρεωτικότητας και επεκτασιμότητας ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης), πάγωμα των «τριετιών» κλπ).
- Παράλληλα, θα καταργήσει την διοικητική προέγκριση των ομαδικών απολύσεων από το ΑΣΕ για τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, δηλαδή των απολύσεων που αιτούνταν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις πάνω από τα «νόμιμα» όρια που ισχύουν σήμερα (5% και μέχρι 30 απολύσεις το μήνα).
- Στο στόχαστρο μπαίνει και η απεργία, με την κυβέρνηση, να βάζει νέα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, βάζοντας ως όρο αυτή να αποφασίζεται από την πλειοψηφία όλων των εγγεγραμμένων μελών ενός πρωτοβάθμιου σωματείου και όχι από την πλειοψηφία των παρόντων μελών μιας Γ.Σ που έχει απαρτία. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η διεύρυνση των λόγων που θα μπορεί να απολύεται κάποιος συνδικαλιστής, αλλά και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών αδειών.
- Κατακρεούργηση του αφορολόγητου ορίου, από το 2020, μπορεί και από το 2019, αν δεν πιάνονται οι αντιλαϊκοί στόχοι. Η επιστροφή φόρου που ισχύει σήμερα, καρατομείται κατά 650 ευρώ, στη βάση της οποίας το βασικό αφορολόγητο όριο συρρικνώνεται στα 5.685 ευρώ, από 8.636 ευρώ σήμερα. Έτσι η φοροληστεία στον ιδιωτικό τομέα (14 μισθοί) θα ξεκινά από μηνιαία εισοδήματα 406 ευρώ.
- Κατάργηση Κυριακής αργίας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν 30 Κυριακές το χρόνο! Ένα μέτρο που σιγά σιγά θα περάσει για όλους τους κλάδους.
- Νέο τριπλό χτύπημα στις καταβαλλόμενες συντάξεις! Μειώσεις έως και 18% και περικοπή μέχρι και δύο συντάξεων το χρόνο σε όσους συνταξιούχους συνταξιοδοτήθηκαν πριν την ψήφιση του νόμου - λαιμητόμου 4387/2016
- Τα λεγόμενα «αντίμετρα» είναι κοροϊδία, γιατί αυτά θα εφαρμόζονται μόνο αν πιάνονται τα πλεονάσματα του 3,5%, αλλιώς θα παίρνονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ θα είναι ψίχουλα για τους πιο φτωχούς, που θα τα παίρνουν από τους λιγότερο φτωχούς. Μάλιστα τα περισσότερα αφορούν το κεφάλαιο με μειώσεις φορολογικών συντελεστών και επιδοτήσεις μισθολογικού κόστους.
Επομένως δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη, για το ότι αυτή η επίθεση δεν θα έχει τελειωμό, αν δεν την σταματήσουμε οι εργαζόμενοι με τον οργανωμένο ταξικό αγώνα μας και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες.
Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια τελείως διαφορετική πολιτική που θαέχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ο Μάης 2017, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο.
Γιατί παραμένει επιτακτικός ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, Κλαδικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της εργασίας-λάστιχο, ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Γιατί σήμερα, οι τρομακτικές δυνατότητες της εποχής μας, μπορούν να ικανοποιήσουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, αρκεί η κοινωνία να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το Δ/Σ του Σωματείου απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ.
Παίρνουμε όλοι μέρος στην σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 12 /5 στις 19.30 μμ για τις εξελίξεις στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό και γενικότερα στο χώρο της πτηνοτροφίας. Εξελίξεις που μεγάλα θύματα των ανταγωνισμών μεταξύ των καπιταλιστών και μεγαλοπτηνοτρόφων του κλάδου έχει τους εργαζομένους και τους μικρούς πτηνοτρόφους.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Την διατήρηση του ΠτηνοτροφικούΣυνεταιρισμού με την υπάρχουσα νομικήμορφή και την παρέμβαση της Πολιτείας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του.
Την διατήρηση των θέσεωνεργασίας ,τηνεξασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/05/2017 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
 

 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|