ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε.
Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 12:10

ΠΡΟΣ
Σωματεία- Μέλη της ΟΣΕΓΟ

Συναδέλφισσες, οι

 Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας  χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την απόφαση της Διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την κατεύθυνση μεθόδευσης κατάργησης της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ανακοίνωση που ανάρτησε στο site της 17/6/11.

Οι εργαζόμενοι στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις έχουν επιδείξει Υπεύθυνη στάση μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αγροτικό Συνεταιριστικό Κίνημα και έχουν παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι σε πολλές περιοχές.
 Μας προκαλεί κατάπληξη που η διασφάλιση της οικονομικής επιβίωσης και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΑΣΟ θα στηριχτούν στην «εύκολη λύση» της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
 Η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ πρέπει να γνωρίζει ότι την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που  η ίδια έχει υπογράψει έχει υποχρέωση σύμφωνα με τον Νόμο και την Εργατική Νομοθεσία  να την τηρεί και να την εφαρμόζει.
Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  ισχύει , είναι ισχυρή και η οποιαδήποτε ενέργεια μη εφαρμογής της είναι παράνομη.
 Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μετέχουμε σε καμιά διαδικασία μη εφαρμογής της.  Καλούμε όλους τα σωματεία και τους  εργαζομένους στον Κλάδο μας σε ετοιμότητα για να αντικρούσουμε αυτές τις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και δεν θα πρέπει κανείς συνάδελφος να συναινέσει σε προσωπικό επίπεδο για την μη εφαρμογή της Σύμβασης.
 Θα δώσουμε τον αγώνα , θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη της υπαίθρου της Αγροτικής Οικονομίας και  του Αγροτικού Συνεταιριστικού Κινήματος ώστε να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξης της Οικονομίας της χώρας σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.  
 Καλούμε την Κυβέρνηση  να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του αγρότη , της αγροτικής παραγωγής και των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

• Συνάδελφοι, για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ενημέρωση ή νομική στήριξη είμαστε στη διάθεση σας.


                                                  Για την Διοίκηση της ΟΣΕΓΟ


                         Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

                     ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΣΗΣ


 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας