Αριθμ. Πρωτ :169 Αθήνα: 07/10/11

ΠΡΟΣ 
Τα Σωματεία Εργαζομένων 
στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις

 

Συναδέλφισσες, οι 
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Α’ 210/21-9-2011) ο νέος Νόμος 4015 για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.
Στο άρθρο 2, παραγ. 4 προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΣΕΓΟ στο γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εποπτείας Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων. 
Στο αρθ.7 ,παραγ.στ’ κατοχυρώνετε θεσμικά η υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΟΣΕΓΟ.   
 Με το αρθ.16, παραγ. 9 τροποποιείται το αρθ.14 του Ν.2810/2000 για τη συμμετοχή εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και λαμβάνετε υπόψιν πλέον το σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
Με το αρθ.19 ,παραγ. 9 διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας με την μεταφορά αυτοδίκαια των εργαζομένων στις νέες Οργανώσεις που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου Νόμου.
Ακόμη διατηρείτε σε ισχύ ο κανονισμός Υπηρεσιακής Κατάστασης του προσωπικού των ΑΣΟ (Υπουργ.απόφ 52800 ΦΕΚ  Β’ 1443/2-10-2006) και δεν καταργήθηκε όπως αρχικά είχε προβλεφθεί σε προσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κατά την διαδικασία της ψήφισης του νέου Νόμου κατατέθηκε από ομάδα Βουλευτών σε συνεργασία με την ΟΣΕΓΟ τροπολογία σχετική με το ασφαλιστικό μας θέμα της 25ετίας, υπήρξε δήλωση του κ. Σκανδαλίδη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που καταχωρήθηκε στα πρακτικά της Βουλής ότι θα εξετάσει το αίτημά μας στο αμέσως προσεχές διάστημα σε συνεργασία και με τον κ. Κουτρουμάνη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 
Η Ομοσπονδία ολοκληρώνοντας την διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων σχετικά με την συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης θα συνεχίσει να διεκδικεί την επαναφορά της καταστατικής ασφαλιστικής διάταξης του ταμείου μας (τ.ΤΣΕΑΠΓΣΟ) για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Η εφαρμογή του νέου Ν.4015/2011 περνά μέσα από την δύσκολη συγκυρία, τα μνημόνια, τις περικοπές , την έλλειψη Κυβερνητικής Πολιτικής στον πρωτογενή τομέα-αγροτική παραγωγή, τις ασάφειες και όλων των αντιλαϊκών , αντεργατικών μέτρων που παίρνονται, χρειάζεται λοιπόν συσπείρωση στα σωματεία και συνεχής αγώνας.
Τέλος σας καλούμε όλους να συμμετέχετε δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις στις 19 Οκτώβρη 2011 για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής.
 
                                                        ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ
                          Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                       ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΣΗΣ


 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|