Αρ.Πρωτ.  65                                                                                          Αθήνα 22/3/12

Προς:
Τα Σωματεία Εργαζομένων
Μέλη ΟΣΕΓΟ
ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

                                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες- οι,

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/3/2012 και ώρα 12μ.μ. η 2η συνάντηση των επιτροπών μισθολογικού (ΠΑΣΕΓΕΣ-ΟΣΕΓΟ) όπου διαπιστώθηκε η αδιάλλακτη στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ που επανέλαβε ξανά την εμμονή της στη μη υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ και η ισχύ της ΕΓΣΣΕ στον Κλάδο μειωμένη κατά -22% όπως προβλέπει ο Ν.4046/12 και αγνοώντας την 6η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (Α΄38) που δημοσιεύθηκε στη 28/2/12 που προβλέπει την διατήρηση του βασικού συν τα τέσσερα επιδόματα της Κλαδικής μας σύμβασης.

Εμείς απορρίψαμε αυτές τις προτάσεις «που προκαλούν» τους εργαζόμενους του Κλάδου και προτείναμε τη συνέχιση υπογραφής Κλαδικής Σύμβασης μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΟΣΕΓΟ, το πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
 Γνωρίζουμε τα προβλήματα του κλάδου και τα βιώνουμε ως εργαζόμενοι καθημερινά. Δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως ότι το μισθολογικό κόστος είναι ο βασικός συντελεστής γι΄αυτά.
 Πρόθεση του Δ.Σ της ΟΣΕΓΟ είναι να βρούμε την κοινή συνισταμένη για το καλό του κλάδου.
 Να μην θεωρηθεί όμως αυτό ως αδυναμία από το Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ γιατί τότε θα δουν ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπιστούν και το ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αλλά και τα δικαιώματα τους. Για το καλό του Συνεταιριστικού κινήματος πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι πρέπει να υπογραφεί ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
 Την επόμενη βδομάδα θα συγκληθεί η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και θα αποφασίσει για τις παραπέρα κινήσεις της.
 Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία να μην προχωρήσουν σε καμία κίνηση συναίνεσης  για υπογραφή ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων.
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.


                                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ


                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ    ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


 

 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|