ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ
Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2012 09:15

 Αθήνα: 11/04/12

 Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 10/4/12 η 3η συνάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ-ΟΣΕΓΟ με επικεφαλείς  των δύο αντιπροσωπειών ,  τους Προέδρους τους, Καραμίχας-Παλαιολόγου και υποβλήθηκε συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της Ομοσπονδίας για την υπογραφή Κλαδικής σύμβασης 2ετούς διάρκειας.
 Υπήρξε διαβεβαίωση από μεριά της ΠΑΣΕΓΕΣ για αξιολόγηση της πρότασης αμέσως μετά το Πάσχα.

                                                                    ΟΣΕΓΟ
Ακολουθεί η πρόταση της ΟΣΕΓΟ.

Αριθμ. Πρωτ :83                  Αθήνα: 10/4/12

Προς:
ΠΑΣΕΓΕΣ
Ενταύθα

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ της 4/4/12  ζητήθηκε  από τον εκπρόσωπό μας νέα συνάντηση των επιτροπών για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Κλάδου(η τρίτη)   για να παρουσιάσουμε την αντιπρότασή μας, όπως διαμορφώθηκε μετά την διευκρινιστική  εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.
 Επίσης κατά την συνάντηση των Προέδρων των ΕΑΣ για τα εργασιακά της 5/4/12 ζητήσαμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ να ανταποκριθεί στο αίτημά μας όπως πράγματι και έγινε (έγγραφο 272/6-4-12).
 Στην κρισιμότερη στιγμή που διέρχεται το Συνεταιριστικό κίνημα χρειάζεται αγαστή συνεργασία μεταξύ Διοικήσεων, Οργανώσεων και εργαζομένων και σ΄αυτό θα συμβάλουμε από την πλευρά μας.
Αντιλαμβανόμενοι  λοιπόν την κρισιμότητα των στιγμών που διάγουμε σε εθνικό επίπεδο,  λαμβάνοντας υπόψιν αφενός την αναγκαιότητα επιβίωσης των αγροτών- Αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων  και αφετέρου την διασφάλιση ενός στοιχειώδους επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων, που βρίσκεται σε σχέση αιτιώδους συνάφειας με την αποδοτικότητα και παραγωγικότητα στους χώρους εργασίας  και τέλος λαμβάνοντας υπόψιν  ότι είναι μονόδρομος η διασφάλιση της ομαλότητας στους εργασιακούς χώρους σε συλλογικό επίπεδο
 προτείνουμε   την υπογραφή Νέας Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας για 2 χρόνια, που θα προβλέψει μείωση των μικτών αποδοχών των εργαζομένων ως εξής (βάση της τελευταίας Κλαδικής Σ.Σ.Ε)
α) μείωση σε ποσοστό 15% επί του συνόλου των μικτών αποδοχών μέχρι του ποσού των 2000,00 ευρώ
β) μείωση σε ποσοστό 25% για το επιπλέον ποσό των μικτών αποδοχών άνω 2001,00 ευρώ μέχρι 3000,00 ευρώ
γ) μείωση σε ποσοστό 35% για το επιπλέον ποσό των μικτών αποδοχών άνω 3001,00
δ)διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Τέλος προτείνουμε την από κοινού δράση ΟΣΕΓΟ και ΠΑΣΕΓΕΣ και διεκδίκηση με όλα τα μέσα και μορφή, αγώνες πολιτικών στήριξης του αγρότη, της παραγωγής, της υπαίθρου, των ΑΣΟ.
Ευελπιστούμε στην θετική αποδοχή της πρότασης μας.
 


                                                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ     ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας