Αρνητικές εξελίξεις στο Ταμείο μας (ΤΣΕΑΠΣΓΟ) με τον υπό κατάθεση νέο Ασφαλιστικό Νόμο
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2008 00:47

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την κατάθεση για ψήφιση του ασφαλιστικού Νομοσχεδίου έχουμε να επισημάνουμε ότι οι εξελίξεις για τον Κλάδο μας είναι δυσμενέστατες.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 2 παραγρ. 11 και σε συνδυασμό με το άρθρο 143 παραγρ. 9, καταργεί το δικαίωμα στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμού , λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, να υλοποιήσουν τα προγράμματα εξυγίανσης, προκειμένου να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους . Γιατί ανατρέπουν απόλυτα τους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του Κλάδου μας που ήταν σε συνάρτηση με την εξυγίανση του Συνεταιριστικού Κινήματος.

Πρόσφατα κατά την συγχώνευση του κύριου κλάδου σύνταξης (ΦΕΚ 1227/17.7.07) και του επικουρικού κλάδου (Ν. 3607/1.11.07) λαμβάνοντας υπόψιν τις παραπάνω παραμέτρους και σύμφωνα και με την αναλογιστική μελέτη που συντάχθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, παρέμεινε το ίδιο καθεστώς ως προς την προϋπόθεση συνταξιοδότησης και τους όρους απονομής της σύνταξης.

Γι’ αυτό και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον εμπαιγμό που υποστήκαμε από την πλευρά του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, διότι δεν στέγνωσε ακόμη η μελάνι από την πρόσφατη υπογραφή των Νόμων που προέβλεπαν την διατηρήση των καταστατικών διατάξεών του Ταμείου μας (ΤΣΕΑΠΣΓΟ).

Και παρά τις διαβεβαιώσεις έως την τελευταία στιγμή, ότι θα σεβαστούν τους πρόσφατους Νόμους που οι ίδιοι υπέγραψαν, παρόλα αυτά δεν δίστασαν εν κρυπτώ και χωρίς διάλογο να προχωρήσουν στην πλήρη ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας με τα άρθρο 2 παραγρ. 11 και 143 παραγρ. 9 χωρίς κανένα μεταβατικό χρόνο.

Καθίσταται επιτακτικά αναγκαίο να παραμείνει το ισχύον πρόσφατο νομοθετικό καθεστώς, ώστε να μπορέσουν οι Αγροτικές Συν/κές Οργανώσεις με τους νέους όρους και προϋποθέσεις της νέας ΚΑΠ να επιτελέσουν το έργο τους και την προσφορά τους στην Αγροτική Οικονομία της Χώρας.

Καλούμε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να σεβαστεί την πρόσφατη υπογραφή του με την ψήφιση των δύο Νόμων συγχώνευσης της Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης του πρώην ΤΣΕΑΠΣΓΟ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΤΖΕΛΕΠΗΣ

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΑΛΔΑΡΙΔΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πολιτικά Κόμματα

 

Τρίτη
21
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.30
Σελήνη
17 ημερών
Κωνσταντίνου και Ελένης, Παχωμίου οσιομάρτυρος