ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Σ.Σ.Ε.
Παρασκευή, 11 Μάιος 2012 13:07

Αριθμ. Πρωτ:113                                                              Αθήνα 11/05/2012

Συναδέλφισσες –φοι,

 Για ακόμη μια φορά το Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ στην συνεδρίαση της 10-5-2012 εμφανίστηκε  χωρίς καμία ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και με εμφανή στοιχεία αλαζονίας , τορπιλίζοντας εμφανώς την ειλικρινή προσπάθεια της ΟΣΕΓΟ για ανεύρεση λύσης που θα οδηγεί στην υπογραφή  Σ.Σ.Ε, ώστε να μην  οδηγηθούμε σε αδιέξοδα.
 Η «επίσημη» πρότασή τους προέβλεπε περικοπές ακόμη μεγαλύτερες και από αυτές που προέβλεψαν  οι Τροϊκανοί μέσω της δανειακής σύμβασης για τα εργασιακά !!! καταφέρνοντας έτσι να  ξεπεράσουν  τις  σκληρότατες, άδικες και καταδικαστικές για τους εργαζομένους διαθέσεις των τροϊκανών και να αποδειχθούν «βασιλικότεροι του βασιλέως»

Στην κρισιμότατη αυτή  στιγμή για το Συν/κο κίνημα δυστυχώς η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνει να αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων,  και εθελοτυφλώντας και στρουθοκαμιλίζοντας εμμένει να μεταφέρει  τις δικές της αδυναμίες για την ανασυγκρότηση του Συν/κου κινήματος,  που ως παρατηρητής χρόνια το βλέπει να διαλύεται,  στους εργαζόμενους με την πρόφαση του μισθολογικού κόστους.
 Προφανώς οι ιθύνοντες της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέλαβαν ως αδυναμία την στάση ανοχής των εργαζομένων, που απορρέει από την  υπευθυνότητα και την ευσυνειδησία τους,  οι οποίοι καίτοι  είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες στις ΑΣΟ συνεχίζουν να  παρέχουν φιλότιμα τις υπηρεσίες τους  για να στηρίξουν τις ενώσεις και να  εξυπηρετούνται οι Αγρότες, πιστεύοντας ότι μόνον συλλογικά και με πνεύμα  συνεργασίας θα είναι δυνατό να ξεπεραστούν οι δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι.
 
  Συναδέλφισσες-οι,
 Συνεχίζουμε πλέον με όποιο διαθέσιμο  όπλο  έχουμε  ως εργαζόμενοι για να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και αυτά που μας οφείλουν οι Ενώσεις.
 Ζητάμε συγγνώμη από τους Συν/σμένους Αγρότες για τυχόν  προβλήματα που θα προκύψουν
αλλά τις ευθύνες θα πρέπει να τις ζητήσουν από τους διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων, οι οποίοι χωρίς να διακινδυνεύουν καμία προσωπική οικονομική απώλεια,  γιατί διοικούν έναν χώρο της κοινωνικής οικονομίας εκ του ασφαλούς, αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους με  θέσεις και προτάσεις  ακόμα σκληρότερες και από τους εργοδότες μέλη του ΣΕΒ.
 Ευελπιστούμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ανοιχτή πρόσκληση από την πλευρά της ΟΣΕΓΟ για να υπογραφεί Κλαδική Σύμβαση  θα ανταποκριθεί τελικά με ειλικρίνεια εγκαταλείποντας την άτεγκτη και αδιάλλακτη στάση της ,     και θα δείξει  υπεύθυνη στάση για το καλό του Συν/κού κινήματος, αποτρέποντας έτσι έστω και την έσχατη στιγμή την οριστική διάρρηξη της μέχρι σήμερα αγαστής συνεργασίας Διοικήσεων και εργαζομένων.
 
                                                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                 ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ               ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας