ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 08:50

Αριθμ. Πρωτ:125                                                            Αθήνα 17/05/2012

Προς:
Σωματεία
Μέλη ΟΣΕΓΟ

    Συναδέλφισσες –φοι,

Στην τελευταία σύσκεψη που έγινε με την ΟΣΕΓΟ και τους προέδρους των Συνδέσμων – μελών της Ομοσπονδίας μας στο ξενοδοχείο Imperial την 8/5/2012, αφού σας διευκρινίσαμε το νομοθετικό πλαίσιο, που ισχύει για τις κλαδικές Σ.Σ.Ε. που είχαν λήξει ή καταγγελθεί, όπως η δική μας κλαδική, και δεδομένου ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ, μας απέστειλε τελικά εγγράφως, την ίδια μέρα της σύσκεψης, μια απαράδεκτη πρόταση, προκειμένου, δήθεν, να συμφωνήσουμε στην υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. σύμφωνα με αυτήν, που αποτελεί ήδη και απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η  ομοσπονδία μας, σύμφωνα και με την απόφαση που είχαμε πάρει στη σύσκεψη, αποφάσισε να κατέλθει σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, η οποία είναι σε εξέλιξη ήδη, επιτυχώς, διαμαρτυρόμενη για την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αφού με αυτή προβλέπονται μειώσεις των μισθών μας μέχρι και  55%.

Επειδή επομένως μέχρι σήμερα, καμία ανταπόκριση στα αιτήματα της εξώδικης δήλωσής μας είχαμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ, αντίθετα πληροφορούμαστε ότι στις οργανώσεις αποστέλλονται απ’ αυτήν σχέδια ατομικών συμβάσεων, προκειμένου να υπογραφούν από την κάθε οργάνωση και κάθε εργαζόμενο σε αυτήν.
Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε και πάλι, ότι κάθε σωματείο θα πρέπει να γνωρίζει, ότι από 15/5/2012, σύμφωνα με την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που εκδόθηκε με εξουσιοδότηση του νόμου που κύρωσε το μνημόνιο, ισχύει η κλαδική μας σύμβαση ως προς τους βασικούς μισθούς της καθώς και τα επιδόματα:

α) ωρίμανσης
β) τέκνων
γ) σπουδών
δ) επικίνδυνης εργασίας
Αυτή η νομοθετική ρύθμιση, ισχύει χωρίς να απαιτείται σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, μέχρις ότου αντικατασταθεί από νέα Σ.Σ.Ε. ή με νέα ή τροποποιημένη ατομική σύμβαση.
Επομένως καλούμε κάθε εργαζόμενο – μέλος του Συνδέσμου να μην συνυπογράψει ατομική σύμβαση και να εμμείνει στην απόφαση της Ομοσπονδίας μας για άμεση υπογραφή νέας κλαδικής Σ.Σ.Ε. και σε κάθε περίπτωση στην εφαρμογή της παραπάνω ρύθμισης, ήτοι στην καταβολή των βασικών μισθών της σύμβασής μας με τα τέσσερα επιδόματα που προβλέπει ο νόμος.

                                                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ            ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας