ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 12:23

Αριθμ. Πρωτ: 158                                                                                    Αθήνα 19/06/12

Προς:
Σωματεία – Μέλη ΟΣΕΓΟ
Έδρες τους

Συνάδελφοι,

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σκόπιμη παραπληροφόρηση σχετικά με την σύναψη επιχειρησιακών και ατομικών Σ.Σ.Ε, διαδίδεται ότι έχει την δυνατότητα ο εργοδότης ¨μονομερώς¨ να μετατρέψει την Κλαδική Σύμβαση σε επιχειρησιακή ή ατομική.
 Συνάδελφοι, σας τονίζουμε για ακόμη μια φορά, η σύναψη επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων ¨απαιτεί¨ την ¨συναίνεση¨ του εργαζόμενου και πριν την υπογραφή οποιασδήποτε Σ.Σ.Ε απαιτείται η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και των εργοδοτών.

Καλούμε τα Σωματεία να ενημερώσουν τους εργαζόμενους να μην συναινούν στη μονομερή από τον εργοδότη τροποποίηση των όρων εργασίας τους, γιατί είναι παράνομη κάθε μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας που επιχειρείται από τον εργοδότη με την άσκηση πίεσης για την υπογραφή σύμβασης, υπό την απειλή της απόλυσης.

 Συνάδελφοι, ο αγώνας για την προστασία των δικαιωμάτων μας που έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες είναι διαρκής και συντονισμένα θα αντιμετωπίσουμε κάθε προσπάθεια παραβίασης τους.


                                                              ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ       ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας