Αριθμ. Πρωτ.   178                                                  Αθήνα 16/7/2012


                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ

 Με ένα αντεργατικό – αντικοινωνικό υπηρεσιακό σημείωμα προς τους εργαζόμενους από τη Δ/νση της ΕΑΣ  Εύβοιας που ξεπερνάει σε σκληρότητα ακόμα και τις αντεργατικές πολιτικές της Τρόϊκα καταργούνται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων

                                                               ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Με τον Αντεργατικό Νόμο 4046/12 (2ο Μνημόνιο) :
1) Δεν καταργούνται οι Σ.Σ.Ε. Ο νέος Νόμος επιβάλλει περιορισμένη μισθολογική μετενέργεια.
2) Δεν καταργείται ο Κανονισμός Υπηρεσιακής Κατάστασης του προσωπικού των ΑΣΟ. Μετά από ερώτημα της ΠΑΣΕΓΕΣ , το Υπουργείο Εργασίας  & Κοινωνικής Ασφάλισης ζητάει εναρμόνιση του Κανονισμού με το νέο Νομικό Πλαίσιο (σχετικό έγγραφο 9178/367/28.5.2012, Υπουργείου Εργασίας)
3) Το ωράριο εργασίας των εργαζομένων δεν είναι 40 ώρες. Είναι 39 ώρες την εβδομάδα και ½ ώρα λιγότερη τους θερινούς μήνες, κατοχυρωμένο με όρους ΣΣΕ που δεν έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα.(Ν.1876/92).
4) Στα επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με την εφαρμογή του 2ου Μνημονίου είναι και το επίδομα γάμου που αποτελεί γενικό κατώτατο όρο εργασίας ρητά προβλεπόμενο από την ΕΓΣΣΕ ως κατώτατο όριο προστασίας των εργαζομένων-συνταγματικά προστατευόμενο (άρθρα 21 & 22 Συντάγματος).
Διαπιστώνουμε δυστυχώς για μια ακόμα φορά ότι στην Οικονομική και Κοινωνική ζούγκλα που μας οδήγησαν οι πολιτικές της ΤΡΟΪΚΑ συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο και εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα εκβιαστικά διλλήματα της Διεύθυνσης και της Διοίκησης της ΕΑΣ Εύβοιας , τέτοιου είδους τακτικές και πρακτικές με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζόμενων δεν γίνονται ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ και δεν θα μείνουν αναπάντητες.
 
                                                                                ΟΣΕΓΟ

 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|