ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2012 13:53

Αριθμ. Πρωτ :182                   Αθήνα:25/7/12

Προς:
ΠΑΣΕΓΕΣ

  Κύριε Πρόεδρε,
 
  Αναφορικά με το ζήτημα της υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητάμε την συνέχιση της  διαπραγμάτευσης των επιτροπών μισθολογικού για να καταλήξουμε σε υπογραφή νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε.
  Η Ομοσπονδία μας τονίζει ακόμα μία φορά ότι η μεγάλη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων δεν θα προσθέσει στην ανταγωνιστικότητα των Οργανώσεων ούτε θα αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους, αντίθετα θα οδηγήσει σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και θα διαιωνίσει το φαύλο κύκλο που καταστρέφει τις Οργανώσεις περιορίζοντας ασφυκτικά την οικονομική τους δραστηριότητα.  Θέλουμε ακόμη να επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χτυπηθεί βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών , της αύξησης της φορολογίας και της επιβολής κάθε είδους χαρατσιών, παρόλα αυτά έχουμε κάνει μια πρόταση στην επιτροπή μισθολογικού της ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία έγινε λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση των Ενώσεων και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας και την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

 Αναμένουμε από φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας να αναγνωρίσουν το δικαίωμα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε αντίθεση με την τακτική που προσπαθεί να επιβάλλει προκλητικά  η Τρόικα.


                                                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                         ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ     ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας