ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2012 10:21

Αριθμ. Πρωτ: 226                                                                                   Αθήνα: 4/10/12

Προς:
Σωματεία – Μέλη ΟΣΕΓΟ
Έδρες τους

Συνάδελφισσες, οι

       Η απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου μας  στέφθηκε με επιτυχία.
       Η δυναμική παρουσία των συναδέλφων στην ΑΘΗΝΑ ανέδειξε τα προβλήματα του Κλάδου μας σε πολλά επίπεδα.
        Καταφέραμε να αποκαλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υποκριτική στάση της Διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η οποία όχι μόνον δεν έδειξε καν την στοιχειώδη ευαισθησία να παραμείνει στα γραφεία της και να δεχθεί την παρουσία των μελών μας που ασκούσαν το νόμιμο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα , όχι μόνον  κρύφτηκε πίσω από κλειστά γραφεία και κλειδωμένες πόρτες, αλλά ταυτόχρονα μας επιφύλαξε και μία ιδιαίτερα «φιλική» υποδοχή , με αντιπροσώπους της,  τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που μετέτρεψαν σε απόρθητο φρούριο τα ούτως ή άλλως κενά γραφεία της και  που μας επιφύλαξαν μία μέρα γεμάτη συγκινήσεις με χημικά και γκλόπ.

Η δήλωσή της, ότι η ίδια δεν κάλεσε την αστυνομία, αλλά υπήρξε αυταπάγγελτη επέμβασή της,  μόνον θυμηδία μπορεί να προκαλέσει , ίσως και  βαθιά θλίψη για την τωρινή  συμπεριφορά των διοικούντων του συνεταιριστικού κινήματος, που πιστεύουν ότι μπορούν   να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. 

 Δεν μας πτοούν όμως συνάδελφοι τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές αντίθετα μας χαλυβδώνουν και δυναμώνουν τον αγώνα μας.
 Η πορεία μας στην Βουλή και στη συνέχεια η ενημέρωση όλων των κομμάτων για την αντεργατική στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και για την κατάσταση του Κλάδου μας (απλήρωτοι εργαζόμενοι, διατήρηση θέσεων εργασίας, έλλειψη σχεδίου εξυγίανσης του Κλάδου, εφαρμογή του Ν.4015, εκκαθαρίσεις από τον Διορισμένο εκκαθαριστή στην ΑΤΕ, ποιο το μέλλον των παραγωγικών μονάδων των ΑΣΟ) ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και βρήκαμε ανταπόκριση από τα πολιτικά κόμματα.
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ συναδέλφισσες και συνάδελφοι τον αγώνα μας και τώρα που αναδείχθηκαν τα προβλήματα του Συν/κου Κινήματος σε κάθε επίπεδο κανείς δεν μπορεί να πει δεν ήξερε.
    Γιατί ξέραμε σε ποια πόρτα πήγαμε; Στους κοινωνικούς μας εταίρους.  Που αρνούνται να συζητήσουν την Κλαδική μας Σύμβαση. Είναι γνωστό το από 14/10/11 αριθμ. Πρωτ. 843  έγγραφο της ΠΑΣΕΓΕΣ προ αποφάσεων της Τρόικας δηλαδή, που ζητούσαν από το Υπ.Εργασίας και Οικονομικών την κατάργηση της κλαδικής μας συμβάσεως που υπογράφεται εδώ και 30 χρόνια και την υπαγωγή μας ως εργαζομένων στις διατάξεις της Εθνικής Συλλογικής σύμβασης εργασίας;;;;;!
   Έχουν αποκαλυφθεί εδώ και καιρό οι προθέσεις του Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ όπου αγνοώντας ακόμα και αυτά που προτείνει η κακή πρόταση της Τρόικας που είναι Υπόδειξη και όχι υποχρέωση προς τους κοινωνικούς εταίρους. Προτείνοντας με την πρόταση τους Αρ.Πρωτ.339/8-5-2012 μειώσεις που ξεκινούν από 35% στους Μ.Ε και φθάνουν στο 55% στους πτυχιούχους, προέτρεπε επίσης τα μέλη της να προχωρήσουν παρά το νόμο στην μονομερή επιβολή επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων, έχοντας εκπονήσει μάλιστα και σχετικό υπόδειγμα προς διευκόλυνσή τους;
 Εάν δεν είναι κροκοδείλια η στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ στο τελευταίο Δελτίο Τύπου ότι είναι υπέρμαχος της διατήρησης των κλαδικών ΣΣΕ και μάλιστα όπως τονίζει η μη υπογραφή τους έχουν  τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, τότε αυτό θα  το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα ζητώντας να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων .
Συναδέλφισσες, οι
 Σ΄αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την χώρα μας, για την οικονομία, για το Συν/κό Κίνημα πρέπει όλοι να σταθούν υπεύθυνα, εμείς θα το πράξουμε αυτό από την πλευρά μας για το καλό πρώτα απ΄όλα του Συν/κού Κινήματος και των εργαζομένων.


ΤΟΝΙΖΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ
ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ       ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας