Αναστολή της Σημερινής Γενικής Συνέλευσης, διότι με βάσει τις πληροφορίες που έχουμε οι αναμενόμενες τροπολογίες για τον Νόμο 4015 είναι στην ουσία τους Καινούργιος Νόμος και για αυτό προτείνουμε την Αναστολή.
Οι ενέργειες όλο το επόμενο διάστημα προτείνουμε να είναι οι εξής:
   1) Βελτίωση του Σχεδίου Εξυγίανσης της IACAP σε συνεργασία με το με τον Υπηρεσιακό Μηχανισμό.
   2) Οι πιστωτές να απαντήσουν στο ενδεχόμενο αποδοχής πρότασης εξυγίανσης να κινηθούμε και να απαιτήσουμε να μειωθεί το χρέος των 50 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΑΤΕ, εφόσον το 92% του εν λόγω ποσού είναι με επιτόκιο 12,5% και μόνο το 8% του ποσού είναι με 3,6%.
Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογισθεί ότι το χρέος των 50 εκατομμυρίων € συμπεριλαμβάνει και επιτόκια υπερημερίας πέραν του επιτοκίου των 12,5%. Πρέπει να αφαιρεθούν αυτοί οι τόκοι υπερημερίας, οι πρέπει να υπολογισθούν στο χρέος που θα προκύπτει με επιιτόκιο 3,6%.
Τότε αν το χρέος της ενυπόθηκης τράπεζας είναι κάτω από 51% υποστηρίζουμε ότι η ΕΑΣ είναι βιώσιμη.
   3) Η εμφάνιση των ακινήτων της ανταλλαγής μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δανεισμού (ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ).
   4) Με την βοήθειά μας να επιχειρηθεί η κατάργηση του άρθρου 19 του Ν. 4015/2011, ώστε να επιτραπεί η εκποίηση ενός μόνο αστικού ακινήτου, άλλως μίας μόνο παραγωγικής μονάδος για την απόκτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και για την πληρωμή των εργαζόμενων ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.
   5) Εάν γίνουν αυτά να επιστραφούν οι μισθωμένες παραγωγικές μονάδες και να λειτουργήσουν με πρωτοβουλία της ΕΑΣ.
  6) Να επισπευθεί η διαδικασία είσπραξης των οφειλομένων με πρώτους τα μέλη του ΔΣ που οφείλουν στην Ένωση.
  7) Να γίνει επισήμανση στους αγρότες ότι εάν διαλυθεί η ένωση υπάρχει φόβος να αναζητηθούν οι επιδοτήσεις των 500 εκατομμυρίων ευρώ της περιόδου Χατζηγάκη που βρίσκεται σε δικαστική αναστολή, καθώς και το άτοκο δάνειο των 12,5 εκατομμυρίων που ήδη αναζητείται από το δημόσιο.
  8) Επισήμανση του κινδύνου ότι εάν διαλυθούν οι ΕΑΣ είναι βέβαιο ότι θα κατακερματιστεί ο αγροτικός κόσμος  με τις ομάδες παραγωγών και έτσι μετατρέπονται σε εύκολη λεία για τους μεγαλοαγρότες και μεγαλεμπόρους.
  9) Αναγκαιότητα στήριξης της ένωσης μετά την επιχειρούμενη τάση επιστροφής των νέων στην αγροτιά, που σίγουρα θα έχουν ανάγκη της εμπειρίας και της προστασίας από τις ενώσεις.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους που σας αναφέραμε, εφόσον η Διοίκηση εμένει στην ομόφωνη απόφαση για εκκαθάριση σας προτείνουμε να την καταψηφίσετε.
Σε υπερψήφιση της πρότασης της Διοίκησης σας καθιστούν συνυπεύθυνους στο έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της Οργάνωσης.
Οργάνωση που οι πατεράδες και οι  παππούδες σας την χτίσανε με θυσίες και ιδρώτα, ήταν το καμάρι του Θεσσαλικού Κάμπου, καμάρωναν για αυτήν και ήταν γραμμένη στην ιστορία με φωτεινά γράμματα, δεν πρέπει να είστε εσείς αυτοί που θα την γράψετε με μελανά γράμματα.
 
                                                         ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
 
 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|