ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΣΟ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2013 12:40

Αριθμ. Πρωτ: 136                                                                Αθήνα: 07/06/2013

Προς:
1)Κον Αθανάσιο Τσαυτάρη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
2)Κον Ιωάννη Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών.
3)Κον Γιάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
4)Κον Μάξιμο Χαρακόπουλο Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
5)Κον Χρήστο Σταϊκούρα Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.
6)Κον Νικόλαο Παναγιωτόπουλο Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Κύριοι Υπουργοί,

 Το κυριότερο εργαλείο του Έλληνα Αγρότη ο Συνεταιρισμός «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και ο μικρομεσαίος Αγρότης παραδίδεται «βορρά» στο νεοφιλελεύθερο μεγάλο κεφάλαιο που ετοιμάζεται να τον κατασπαράξει.
 Οι εργαζόμενοι στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις για άλλη μια φορά εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της περιουσίας που ξεκίνησε μέσω των εκκαθαρίσεων  των Οργανώσεων(Λάρισα, Βέροια, Νάουσα).

Το σημερινό αδιέξοδο του Αγροτικού Συνεταιριστικού χώρου είναι αποτέλεσμα της έλλειψης Αγροτικής και Συνεταιριστικής πολιτικής που  συσσώρευσε χρέη  και γενικότερα  απαξίωσε  τις διάφορες παραγωγικές επενδύσεις που έγιναν κατά καιρούς και είναι σήμερα  ανενεργές και δεν χρησιμοποιούνται για το σκοπό που έγιναν για την καλύτερη προώθηση των αγροτικών προϊόντων κάθε περιοχής.
 Χαρακτηριστική βολή δυστυχώς αποτέλεσε και η ψήφιση του Ν.4015/11 που αντί να λύσει προβλήματα οδηγεί με την στρεβλή εφαρμογή του στη ΔΙΑΛΥΣΗ του Συνεταιριστικού χώρου.
 Πολλές Συνεταιριστικές Οργανώσεις μπροστά στο αδιέξοδο οδηγούνται στην εύκολη λύση της εκκαθάρισης και στην παράδοση αρκετών παραγωγικών επενδύσεων στο ανεξέλεγκτο μεγάλο κεφάλαιο , αποδυναμώνοντας έτσι τον μικρομεσαίο Αγρότη από την ωφέλεια της παρέμβασης που του προσφέρουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.
 Κύριοι Υπουργοί, χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο χωρίς εργασία και ασφάλιση και θα προστεθούν στη μεγάλη λίστα των μακροχρόνια Ανέργων επιτείνοντας το οξυμένο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας.
 Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χάσιμο πολύτιμου χρόνου, είναι επιτακτική ανάγκη να ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με το μέλλον του Έλληνα Αγρότη και ακόμη να προστατεύσετε τους χιλιάδες εργαζόμενους που υπάρχουν στον Αγροτικό Συνεταιριστικό χώρο, που ενώ πολλοί από αυτούς  είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχίζουν να προσφέρουν την εργασία τους με την ελπίδα να ληφθούν επιτέλους πρωτοβουλίες για εξυγίανση και δημιουργία ενός δυναμικού και ανταγωνιστικού Αγροτικού Συνεταιριστικού Κινήματος που θα αποτελέσει ίσως την μοναδική διέξοδο από την σημερινή κρίση.
 Κύριοι συναρμόδιοι Υπουργοί , αναμένουμε τις άμεσες παρεμβάσεις σας για να σταματήσει το ξεπούλημα της περιουσίας των Αγροτικών Συνεταιρισμών και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
 Οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την αποδυνάμωση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με το κλείσιμο των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και το ξεπούλημα των παραγωγικών επενδύσεων που έχουν δημιουργηθεί  διαχρονικά με πολύ κόπο και με την οικονομική συμμετοχή των Αγροτών και ανήκουν στις μελλοντικές γενιές και αποτελούν κοινωνική  περιουσία.
 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους Αγρότες, τους Συνεταιριστές, τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Αγροτών σε συνεργασία και κοινή δράση ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε το Συνεταιριστικό Κίνημα ως κύριο μοχλό ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας.

 

                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ


                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ       ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 


Κοινοποίηση

1)Κοινοβουλευτικές Ομάδες (Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΞΑΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ)
2)ΠΑΣΕΓΕΣ
3)ΓΕΣΑΣΕ
4)ΣΥΔΑΣΕ
5)ΓΣΕΕ
6)Σωματεία Εργαζομένων

 


 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας