ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2013 11:21

Αριθμ. Πρωτ: 244                                                                                   Αθήνα:19/12/2013

Προς:
Σωματεία
Μέλη ΟΣΕΓΟ

Συνεδέλφισσες,οι

 Η Ομοσπονδία λαμβάνοντας υπόψιν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το Κλάδο μας (απολύσεις, απλήρωτοι εργαζόμενοι, εκκαθαρίσεις Οργανώσεων, έλλειψη χρηματοδότησης, περιορισμός δραστηριοτήτων κτλ) προτίθεται σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ να επεξεργαστεί και να προτείνει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις.
 Στόχος του προγράμματος θα είναι η αποτροπή των απολύσεων, η αποτροπή μείωσης αποδοχών, η άρση των κοινωνικών αδιεξόδων των απολυμένων λόγω εκκαθάρισης  και η βιώσιμη προοπτική από την ελάφρυνση του μισθολογικού κόστους των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Το πρόγραμμα θα είναι προαιρετικό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις Οργανώσεις, θα ομαδοποιηθεί ανάλογα με το χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και τα έτη υπηρεσίας και θα περιλαμβάνει κίνητρα για τους εργαζόμενους (αποζημίωση, πλασματικά χρόνια κλπ).
 Η Ομοσπονδία θα καλύψει το κόστος της προμελέτης του προγράμματος που θα εκπονηθεί από ειδικό σύμβουλο και στη συνέχεια σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ θα διαπραγματευθούμε με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα την έγκριση του και την ψήφιση όποιων ενδεχόμενα ρυθμίσεων χρειαστούν.
 Για την διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προγράμματος απαιτούνται εργασιακά και ασφαλιστικά στοιχεία για κάθε εργαζόμενο που θα συμπληρωθούν σε ειδική φόρμα που θα αποσταλεί στις Οργανώσεις με σχετική εγκύκλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Καλούμε τα Σωματεία να συνεργαστούν με τις Οργανώσεις για την όσο το δυνατόν συντομότερη συμπλήρωση των σχετικών στοιχείων και επίσης  να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής τους  για να  συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα του προγράμματος.
Υπεύθυνος της επεξεργασίας του προγράμματος είναι ο Αντιπρόεδρος της ΟΣΕΓΟ, Γιάννης Γκούτσης (τηλ: 210/5240954) και από την ΠΑΣΕΓΕΣ η κ. Ρήγα Αχιλλεία (τηλ: 210/7499537).
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση.

 

                                                                        ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                      ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ       ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 


 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας