ΑΘΗΝΑ 18/02/2014

Η ΟΣΕΓΟ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αντεργατική-αντικοινωνική και εκβιαστική πρακτική της νέας Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ που συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τους οδηγεί σε κοινωνικά αδιέξοδα(ανεργία-αδυναμία κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών κτλ).
 Καλούμε τη νέα Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ να σταματήσει την τακτική εξόντωσης των εργαζομένων και να σεβαστεί επιτέλους:

- την Ελληνική Εργατική Νομοθεσία Ν.1876/90 για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
- τον Ν.1264/82 για την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων(προστασία και διευκόλυνση συνδικαλιστικής δράσης).
- το Π.Δ 178/2002 για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχείρησης.
- την θέση του Υφυπουργού Εργασίας όπως διατυπώθηκε στις 16/10/2013 στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο με πρωτοβουλία των εργαζομένων και εδόθη κατεύθυνση για επανεξέταση των απολύσεων και ενθάρρυνση της διαδικασίας για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.
- την υφιστάμενη διαδικασία για την επεξεργασία προγράμματος εθελουσίας εξόδου που διενεργείτε με συνεργασία ΠΑΣΕΓΕΣ-ΟΣΕΓΟ.

 Το Ελληνικό Δημόσιο τους χάρισε 81.000.000€ για να αναπτύξουν την εταιρία έτσι ώστε να αναπτυχθεί και η απασχόληση και όχι για να την συρρικνώσουν και να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
                                    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
                        ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ
                        ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

 Η περιουσία της Ελληνικής Κοινωνίας πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας και όχι για την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα τους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους.   


                                                         ΟΣΕΓΟ
 


 

 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|