Ανακοίνωση - συμπαράσταση στους Ξανθιώτες συνδικαλιστές που δικάζονται στην Αθήνα
Τετάρτη, 28 Ιανουάριος 2009 18:54

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΤΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΞΑΝΘΙΩΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Την Παρασκευή στις 23 Ιανουαρίου 2009 δικάζονται στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΟΣΕΓΟ Μιχάλης Τζελέπης και οι πρώην πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Νίκος Παπαβασιλείου και της ΡΟΔΟΠΗΣ Γιώργος Αλμπανίδης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οι κατηγορίες αυτές τους αποδόθηκαν όταν οι εργαζόμενοι των συνεταιριστικών εργοστασίων διαδήλωσαν στης 7-10-2003 στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ και στη Βουλή για τις μεθοδεύσεις πώλησης των μονάδων της Ξάνθης.
Σε μια περίοδο όπου ο καθένας διαδηλώνει και εκφράζει την αντίθεση σε κατά καιρούς κυβερνητικές επιλογές ΜΟΝΟ οι Συνδικαλιστές της Ξάνθης οδηγούνται στο εδώλιο για την ίσως πιο κόσμια ,αλλά συνάμα δυναμική έκφραση των εργαζομένων της Ξάνθης στην Αθήνα.
Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους μας και διαδηλώνει την πίστη του ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκιο και θα τους ΑΘΩΩΣΕΙ.

Ο Πρόεδρος

Β. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

Κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ


Την Παρασκευή 23/1/2009 έγινε η δίκη εναντίον των συνδικαλιστών, Προέδρου ΟΣΕΓΟ ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΕΛΕΠΗ, και των Προέδρων των Σωματείων της Ξάνθης ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΜΠΑΝΙΔΗ.
Η απόφαση του δικαστηρίου, μετά την απολογία των τριών συνδικαλιστών και την μαρτυρία υπεράσπισης του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ήταν ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΑ.
Έτσι απεδείχθη περίτρανα ότι όταν οι αγώνες γίνονται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και για το δικαίωμά τους στην εργασία, πάντα, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των τριών Συνδικαλιστών προς τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και την συμπαράσταση που είχαν καθολικά από τα Σωματεία της ΟΣΕΓΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΣΕΓΟ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

 

Κυριακή
24
Μαρτίου
2019
Ανατ.: 06.27
Δύση: 18.38
Σελήνη
18 ημερών
Κυριακή Β' Νηστειών, Γρηγορίου Παλαμά, Αρτέμωνος και Ζαχαρίου των οσίων, Παρθενίου