ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΣΕΓΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Προς
Το Υπουργείο Γεωργίας
Την ΠΑΣΕΓΕΣ

Τα Σωματεία Μέλη ΟΣΕΓΟ
Εδρες τους


Η ΟΣΕΓΟ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα και στα αιτήματα των αγροτών, που διεκδικούν την ενίσχυση και υποστήριξη της παραγωγής και του εισοδήματός τους.
Οι εργαζόμενοι όπως και οι αγρότες μας, δοκιμάζονται σκληρά από την ίδια αντικοινωνική πολιτική που πλήττει το εισόδημα , την απασχόληση, τις κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, παιδείας κ.λ.π.
Ο αγώνας των αγροτών μας είναι απόλυτα δίκαιος γιατί:
- Η αγροτική παραγωγή, τα προίόντα και ο μόχθος των αγροτών μας συμπιέζονται τόσο από τις πολιτικές της κυβέρνησης , όσο και από τις αποφάσεις της Ε.΄Ενωσης , οι οποίες οδηγούν τον αγροτικό κλάδο σε υπερχρέωση και αφανισμό.
- Ενώ τα εφόδια και οι προμήθειες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και διογκώνουν θεαματικά το κόστος παραγωγής , οι τιμές των προίόντων μειώνονται δραματικά.
- Η κερδοσκοπία των μεσαζόντων και των εμπόρων συνεχίζεται ανενόχλητη για αυτό και οι αγρότες παραγωγοί πουλούν φθηνά, ενώ οι εργαζόμενοι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά (ακριβότερα από κάθε άλλη Ευρωπαική Χώρα).
- Την ώρα που δίνονται γενναιόδωρες ενισχύσεις 28 ΔΙΣ € στους Τραπεζίτες, είναι αδιανόητο και προκλητικό να μην ενισχύεται ανάλογα η αγροτική παραγωγή, η πραγματική οικονομία, η απασχόληση και το εισόδημα των αγροτών, εργαζομένων, συνταξιούχων , ανέργων.
- Η ΟΣΕΓΟ θα εντείνει τον αγώνα μαζί και με τους αγρότες μας για την απόκρουση και ανατροπή των αντεργατικών και αντιαγροτικών πολιτικών που υποβαθμίζουν συνολικά την ανθρώπινη και αξιοπρεπή επιβίωσή μας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΣΕΓΟ

 

Δευτέρα
18
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.05
Πανσέληνος
Λέοντος Ρώμης, Αγαπητού

|