Καθυστέρηση συντάξεων από το ΙΚΑ
Πέμπτη, 05 Φεβρουάριος 2009 11:25

Προς:
Τον Διοικητή ΙΚΑ
κ. Αμπατζόγλου
Ενταύθα

Κύριε Διοικητά,
Μετά την οικειοθελή ένταξη του ασφαλιστικού μας Ταμείου ΤΣΕΑΠΣΓΟ (Ταμείο Σύνταξης και επικουρικής ασφάλισης προσωπικού Συνεταιριστικών Γεωργικών Οργανώσεων ) την 1.8.2007 στο ΙΚΑ , και ακολούθως με τον ασφαλιστικό νόμο, όπως σας γνωρίσαμε επανειλημμένως με έγγραφα, έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του. Μάλιστα μετά από ενάμιση χρόνο από την ένταξή του , αντί να δρομολογηθούν λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του, το πρόβλημα συνεχίζεται.

Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι συνάδελφοι που έχουν υποβάλλει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, πέρασαν 2 ½ χρόνια έως και 3 χρόνια και ακόμα να πάρουν την σύνταξη.
Ακόμη έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα με την υποβολή ηλεκτρονικά των Α.Π.Δ . από τις Συνεταιριστικές Οργανώσεις , όπου από τον Ιούλιο του 2007 δίνονται συνεχείς παρατάσεις, με αποτέλεσμα να μην αποσταλεί από την Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους η θεώρηση ατομικού βιβλιαρίου υγείας για το 2009, ενώ έχουν καταβάλλει κανονικά τις εισφορές τους.
Επειδή όπως καταλαβαίνετε αυτά τα θέματα δεν μπορεί να συνεχιστούν, γιατί δημιουργούν μεγάλο κοινωνικό θέμα στους υπό συνταξιοδότηση συναδέλφους και στους ασφαλισμένους .
Ζητάμε συνάντηση μαζί σας για να δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων του Ταμείου μας και να λυθούν άμεσα τα όποια λειτουργικά και οργανωτικά θέματα που έχουν προκύψει.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, για την γρήγορη απονομή των συντάξεων αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των συγχωνευθέντων ταμείων, περιμένουμε άμεσα να οριστεί η συνάντηση μαζί σας, για να δοθεί επιτέλους λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, που έχει εξαντλήσει την υπομονή των συναδέλφων στο Κλάδο μας

Με τιμή
Για την ΟΣΕΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΣΗΣ


ΚΟΙΝ/ΤΑΙ:
Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
κ. Φάνη Πάλη - Πετραλιά

Π ρ ο ς
Τα Σωματεία μέλη ΟΣΕΓΟ
Έδρες τους

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας