Μαζικοποίηση Εργαζομένων στα Πρωτοβάθμια Σωματεία
Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009 13:22

Αριθμ. Πρωτ :238      Αθήνα: 14/09/09

Προς
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συναδέλφισες- Συνάδελφοι,
 Οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για να αποκρούσουμε τις αντεργατικές επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά και προσπαθούμε να ανατρέψουμε την αδιέξοδη και καταστροφική πορεία που μας οδηγεί στη Φτώχεια και στην Ανεργία.
 Κινδυνεύουμε ως κοινωνία να μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες και σε πολλά κοινωνικά αδιέξοδα.

Ειδικότερα ο κλάδος της Αγροτικής Οικονομίας που είναι συνυφασμένος με τον εργασιακό μας βίο βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση.
 Έχουμε συνεχή μείωση του αγροτικού εισοδήματος (χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων ), πτώση των επενδύσεων και μεγάλη μείωση της αγροτικής παραγωγής.
 Οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις χωρίς στήριξη και χωρίς καμία αναγνώριση για την προσφορά τους στη κοινωνία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.
 Οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας βιώνουν καθημερινά οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα (μη εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, απολύσεις, ασφαλιστικό, αβεβαιότητα για το μέλλον).
 Απαιτείται συνεχή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα των εργαζομένων στο κλάδο μας για  να μπορέσουμε να αντικρούσουμε αυτές τις πολιτικές που απαξιώνουν τον χώρο μας και τον οδηγούν σε αφανισμό.
 Συνάδελφοι, στόχος της Ομοσπονδίας μας είναι σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή μαζικοποίηση των εργαζομένων, να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος εκτός Σωματείου, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλα τα Σωματεία να είναι ενεργά και λειτουργικά και ΜΟΝΟ τότε ενωμένοι όλοι μαζί θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας.
 Έχουμε την γνώμη πως η αποτελεσματικότερη μορφή οργάνωσης είναι η λειτουργία Κλαδικών Σωματείων κατά νομό χωρίς να αποκλείονται και τα Επιχειρησιακά Σωματεία όπου κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν άλλωστε και ο Ν.1264/82 δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους να είναι μέλη σε ένα Επιχειρησιακό και σε ένα Κλαδικό Σωματείο.
 Καλούμε όλες τις Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να ενεργοποιηθούν για την κάλυψη όλων των εργαζομένων μέσα στα Σωματεία και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία όπου κρίνετε αναγκαίο να προχωρήσουμε σε ενοποιήσεις Σωματείων στον ίδιο Νομό ή και στην ίδια Περιφέρεια έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας και στην ανάδειξη των προβλημάτων του Κλάδου μας σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

                                                         ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                          ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ                                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΣΗΣ

 

 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας