ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2009 10:39

Αριθμ. Πρωτ :258      Αθήνα: 29/10/09


ΠΡΟΣ
Κα Κατερίνα Μπατζελή
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 Κυρία Υπουργέ,
Ο κλάδος της Αγροτικής Οικονομίας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση (χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων , πτώση επενδύσεων και μεγάλη μείωση της αγροτικής παραγωγής) συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στις ΑΣΟ καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων , ψήφιση αντιασφαλιστικών διατάξεων και μεγάλη ανασφάλεια για το αύριο λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης του Αγροτικού Συνεταιριστικού χώρου.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα σε ορισμένες Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις απαιτεί άμεσες  παρεμβάσεις γιατί υπάρχουν εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους από το κλείσιμο Συνεταιριστικών Οργανώσεων στην περιφέρεια και ακόμη υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν φτάσει  στα όρια της οικονομικής  εξαθλίωσης (απλήρωτοι για 2 χρόνια περίπου) και συνεχίζουν να στηρίζουν με αξιοπρέπεια το Συνεταιριστικό θεσμό στη περιοχή τους.
Κυρία Υπουργέ,
  Οι προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης σας αλλά και οι προγραμματικές σας δηλώσεις στην Βουλή κινούνται στην κατεύθυνση στήριξης και ενίσχυσης της Αγροτικής Οικονομίας και Αναδιάρθρωσης  των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
 Οι εργαζόμενοι στις ΑΣΟ όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει υπεύθυνη στάση μπροστά στα προβλήματα του Συνεταιριστικού χώρου και τώρα θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θεσμική παρέμβαση για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνεταιριστικού Κινήματος με συγχωνεύσεις Συνεταιριστικών Οργανώσεων σε Περιφερειακό ή Νομαρχιακό επίπεδο, ρύθμιση χρεών και ρύθμιση για το πλεονάζον προσωπικό των Συνεταιριστικών Οργανώσεων.
Οι εργαζόμενοι στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις είμαστε απόλυτα  βέβαιοι ότι οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις μπορούν με την αναδιάρθρωση τους να προσφέρουν προστιθέμενη  αξία στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα  και μπορούν με την λειτουργία τους να εγγυηθούν αγροτοδιατροφικά προϊόντα  αρίστης ποιότητας και σωστής τιμής στους καταναλωτές.
Είμαστε σίγουροι ότι η πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία σας στο Συνεταιριστικό χώρο από διάφορες θέσεις αποτελεί το εχέγγυο  για ανάδειξη του Συνεταιριστικού κινήματος ως κύριο μοχλό ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας και θεωρούμε ότι θα είσαστε δίπλα μας στην επίλυση των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κλάδος μας (απολύσεις- μη καταβολή δεδουλευμένων -πλεονάζον προσωπικό –αντιασφαλιστικές διατάξεις-έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής στον αγροτικό χώρο).

                                                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ


                          Ο Ά ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                     ΓΙΩΡΓΟΣ   ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ                          ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΣΗΣ

 

 

 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας