ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΣΒΕΚΗ
Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 12:49

Αριθμ. Πρωτ :59                  Αθήνα: 10/03/10

ΠΡΟΣ
κ Κατερίνα Μπατζελή
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αχαρνών 2- Αθήνα

 Κυρία Υπουργέ,
   Η Συνεταιριστική Βιομηχανία Επεξεργασίας Κρέατος Ηπείρου απειλείται  με <<κλείσιμο>> με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κτηνοτροφικό κλάδο της Ηπείρου αλλά και για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν και τις επιπτώσεις γενικότερα στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης.

    Η ΣΒΕΚΗ είναι μια υπερσύγχρονη μονάδα κρέατος με μεγάλη προσφορά στο Συνεταιριστικό κίνημα της περιοχής, προστατεύοντας όλα αυτά τα χρόνια τους  κτηνοτρόφους από τους μεσάζοντες και διασφαλίζοντας ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές (συστήματα διασφάλισης ποιότητας ΙSO 9002 και HACCP ).
   Η έλλειψη θεσμικού πλαισίου στον τομέα εμπορίας του κρέατος δημιούργησε προβλήματα  στην λειτουργία της Συνεταιριστικής Επιχείρησης όπου σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της.
   Οι εργαζόμενοι (42 άτομα) παρόλο ότι παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες συνεχίζουν να την στηρίζουν και ουσιαστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα λειτουργούν με ευθύνη τους την εταιρία .
  Κυρία Υπουργέ, απαιτείτε άμεσα η παρέμβασή σας για να χρηματοδοτηθεί η Συνεταιριστική Εταιρία για  να καταβληθούν οι οφειλές στους κτηνοτρόφους παραγωγούς και στους εργαζόμενους και να ρυθμιστούν τα χρέη της για να καταστεί αξιόπιστη πλέον η εταιρία στην περιοχή και να συνεχίσει την λειτουργία της, στηρίζοντας τον κτηνοτροφικό κλάδο ολόκληρης της Ηπείρου και διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας ενισχύοντας συγχρόνως δε και την προσπάθεια για να παταχτεί η αισχροκέρδεια από τους μεσάζοντες και να υποστηριχθεί η παραγωγή υψηλών προδιαγραφών προϊόντων στον ιδιαίτερα κρίσιμο διατροφικό κλάδο του κρέατος μέσα από τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.
   
                                                            ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΕΓΟ


                           Ο Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο    ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

                         ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΚΟΥΛΑΤΑΚΗΣ                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΣΗΣ

Κοινοποίηση
1) κ . Ανδρέα Λοβέρδο
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
2) κ. Μιχάλη Καρχιμάκη
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
3) Σωματείο Εργαζομένων Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ν. Ιωαννίνων 

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας