ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2011 11:45

                                                                                                                Αθήνα 12/7/2011

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την μεθοδευμένη κατάθεση στην Βουλή του Σχεδίου Νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.
Το Σχέδιο Νόμου περιέχει πλήθος αντισυνταγματικών ρυθμίσεων και δεν δίνει καμία λύση στα σοβαρά προβλήματα του Αγροτικού Συν/κού χώρου και στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων.

Ερωτάμε τον κ. Σκανδαλίδη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γιατί προωθεί ένα αντισυνταγματικό Νομοσχέδιο.
-Τι στόχο έχει;
-Τι θέλει να πετύχει μέσω αυτού;
-Έχει αναλογιστεί την ευθύνη του ως αρμόδιος Υπουργός για την σύγχυση και αναστάτωση που θα προκαλέσει  στην αγροτική οικονομία, σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για την χώρα μας ;
-Ποία συμφέροντα εξυπηρετούνται από την ψήφιση του  – σίγουρα ούτε των Ελλήνων Αγροτών, ούτε των Αγροτικών Συν/σμών και ούτε των εργαζομένων σε αυτούς
.
Καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αντιδράσουν και να καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο.
Καλούμε ιδιαίτερα τους Κυβερνητικούς Βουλευτές να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί ‘’νταηλίδικα’’ αυτό το ‘’έκτρωμα’’ που εκθέτει κάθε δημοκρατική κοινωνία.
Οι εποχές του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν ‘’ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί  κύριε Υπουργέ.
Οι εργαζόμενοι στις Αγροτικές Συν/κες Οργανώσεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ακυρώσουν στην πράξη αυτό το ‘’συνονθύλευμα’’ των αντισυνταγματικών και αντισυνεταιριστικών διατάξεων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για να αντικρούσουμε αγωνιστικά το πιο αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό Νομοσχέδιο που έχει έρθει μέχρι σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων και το μόνο που θα δημιουργήσει είναι πρόσθετα προβλήματα σε ένα χώρο που δοκιμάζεται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

                                                                     ΟΣΕΓΟ

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας