ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011 08:21

                                                                                                                Αθήνα 19/7/2011


 Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου 2011 το ΔΣ της Ομοσπονδίας με κύριο θέμα τις εξελίξεις του Νομοσχεδίου για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.
 Το ΔΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία και αντίθεση του γιατί προωθούνται αντισυνταγματικές  και αντισυνεταιριστικές διατάξεις αναγκαστικών μετατροπών και εκκαθαρίσεων που θα οδηγήσουν τον Κλάδο μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Είμαστε αντίθετοι με το επιχειρούμενο κλείσιμο των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου απασχολείται η πλειοψηφία των εργαζομένων του Κλάδου μας.
 Απαίτηση μας είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων του προσωπικού που υπηρετεί σήμερα στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Συνεταιριστικές Εταιρείες .
  Η Ομοσπονδία παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του Νομοσχεδίου  και τις διαδικασίες , θα παρέμβει με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις,  θα ενημερώσει τα Σωματεία για την μορφή του αγώνα και των κινητοποιήσεων του Κλάδου  για να αποτρέψει όλα αυτά που μας οδηγούν σε αδιέξοδο και αβεβαιότητα για το εργασιακό μας μέλλον.
 Τέλος καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιτέλους να χαράξει και να στηρίξει μια αναπτυξιακή, πολιτική παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του αγρότη, της υπαίθρου, των ΑΣΟ και των εργαζομένων σ αυτές.

                                                                       ΟΣΕΓΟ

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας