ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2009 08:57

Αθήνα: 2/11/09

  Σε ένα ιδιαίτερο καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Υπουργού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνας Μπατζελή και κ. Μιχάλη Καρχιμάκη με μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, την Παρασκευή 30/10/2009.

 


  Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας (απολύσεις-μη καταβολή δεδουλευμένων- πλεονάζον προσωπικό- αντιασφαλιστικές διατάξεις- έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής στον αγροτικό χώρο).
 Τονίστηκε ιδιαίτερα η επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα η αναδιάρθρωση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων με θεσμικές παρεμβάσεις (ενοποιήσεις- ρυθμίσεις χρεών), και να στηριχτεί η Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας προϋπόθεση για την ύπαρξη του Συνεταιριστικού κινήματος.
 Η κ. Υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα από το Νόμο για την αναδιάρθρωση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων θα λάβει υπόψη της και τα αιτήματα των εργαζομένων σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των δεδουλευμένων.
 Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής διάλογος για την καλύτερη εξειδίκευση των προβλημάτων του κλάδου.
 Η Ομοσπονδία  θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα αιτήματά μας και θα διεκδικήσει λύσεις προς όφελος των εργαζομένων.


                                                                         ΟΣΕΓΟ

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας