ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2011 12:49

Αθήνα: 24/02/11

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη με την παρουσία του Βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη με κύριο θέμα το Νομοσχέδιο για τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

 

Τονίστηκε στον κ. Υπουργό ότι βασικός συντελεστής και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι η ύπαρξη ενός δυναμικού αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος.
Ακόμη αναπτύχθηκαν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Κλάδου (απολύσεις ,απλήρωτοι, αβεβαιότητα για το εργασιακό μέλλον τους) και την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα νέα σχήματα Συνεταιριστικών Οργανώσεων που θα προκύψουν.
Με την ευκαιρία εκφράστηκε ακόμη  και η έντονη ανησυχία μας για την πορεία του ΟΣΔΕ και τον κίνδυνο να χαθούν χρήματα από τους Αγρότες λόγω της καθυστέρησης έναρξης της διαδικασίας και τονίσαμε ιδιαίτερα ότι οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις είναι οι μόνες αξιόπιστες και έμπειρες και έχουν την κατάλληλη υποδομή για να ολοκληρώσουν με επιτυχία την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών.
Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος και να καταθέσει η Ομοσπονδία τις δικές τις προτάσεις επί του νομοσχεδίου.
Η Ομοσπονδία θα διεκδικήσει την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Κλάδου μας και την ύπαρξη ενός ισχυρού Συνεταιριστικού Κινήματος δίπλα στον αγρότη.

                                                                 ΟΣΕΓΟ

 

Δευτέρα
20
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.29
Σελήνη
17 ημερών
Θαλελλαίου, Νικήτα, Ιωάννου και Ιωσήφ οσίων, Ανακομιδή και μετακομιδή λειψάνου του αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας