ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 43ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011 10:45

                                          43o ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
                                           ΑΘΗΝΑ 10-11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
                                       ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ –ΘΕΣΕΙΣ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, οι
 Το 43ο Απολογιστικό Συνέδριο μας γίνεται σε πολύ δύσκολες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.
 Η Ομοσπονδία μας συμπλήρωσε 60 χρόνια ζωής, έχει καταγράψει και συνεχίζει να καταγράφει μια σειρά από παρεμβάσεις, δράσεις και αγώνες για τους εργαζόμενους του Κλάδου μας.
 Το Συνέδριο μας δεν διεξάγεται μόνο σε μία κρίσιμη περίοδο για την εργατική τάξη αλλά πραγματοποιείται σε <<έκτακτες>> συνθήκες καθώς η οικονομική κρίση έχει λάβει δραματικές διαστάσεις για το σύνολο των εργαζομένων , των ανέργων, των συνταξιούχων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
 Η σημερινή κρίση είναι αποτέλεσμα του Νεοφιλελεύθερου μοντέλου που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.
 Είναι μία κρίση της οποίας τα <<σπασμένα >> καλούνται να πληρώσουν με σκληρά μέτρα πρώτα από όλους οι εργαζόμενοι και οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.
 Η Κυβέρνηση και η Τρόϊκα (Δ.Ν.Τ- Ε.Κ.Τ.-Ε.Ε) με πρόσχημα την οικονομική κρίση, το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα, με τα μέτρα του μνημονίου αφαιρούν ένα ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας για να ικανοποιήσουν τις <<ορέξεις >> των δανειστών , των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών.
 Το πρόγραμμα του μνημονίου έχει επώδυνα μέτρα για την εργατική τάξη. Δημιουργεί πρόσθετα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, μειώνει δραματικά τους μισθούς, παγώνει τις συντάξεις, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανατρέπει το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης αυξάνοντας τα όρια ηλικίας και γενικεύει την ελλαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
 Την επόμενη 3ετία 2010-2013 οι εργαζόμενοι της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης θα δοκιμαστούν ιδιαίτερα με την επιδείνωση  του βιοτικού επιπέδου, την αύξηση της ανεργίας, την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους.
 Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι της χώρας μας με ενότητα και αποφασιστικότητα  θα συνεχίσουν να δίνουν μεγάλες μάχες όχι μόνο για την απόκρουση των σκληρών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και για την προώθηση και εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και την έξοδο της χώρας μας από την ύφεση και την κρίση και την απαλλαγή της από τους τοκογλύφους δανειστές.
 
                                                    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Ο Κλάδος της Αγροτικής Οικονομίας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση.
 Έχουμε σημαντική μείωση του Αγροτικού εισοδήματος από την καθήλωση των τιμών διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και από την ασύδοτη λειτουργία της αγοράς με τις <<Ελληνοποιήσεις>>  και από το συνεχές άνοιγμα της ψαλίδας  των τιμών παραγωγού – καταναλωτή


 Η παγκοσμιοποίηση έχει δώσει το δικαίωμα σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις να προμηθεύονται αγροτικά προϊόντα από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου με χαμηλότερες τιμές  αλλά αμφιβόλου ποιότητας τα οποία μέσα από μεγάλα δίκτυα διανομής τα προσφέρουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τοπικά προϊόντα και έχουν οδηγήσει πολλά προϊόντα στην απαξίωση και τους αγρότες παραγωγούς σε αδιέξοδο.
 Το μέλλον της Ελληνικής Αγροτικής Οικονομίας θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2013 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 Αν γίνει πράξη η φημολογούμενη μείωση κατά 30%  των εισροών για τους αγρότες τότε θα οδηγηθούμε σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής.
 Η νέα ΚΑΠ θα πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα για τους πόρους της και να λαμβάνει υπόψη της το ανθρώπινο κεφάλαιο και όχι την ισοπεδωτική λογική του μέσου όρου των κρατών μελών και να έχει ως στόχο την κοινωνική και οικονομική σύγκληση των περιφερειών.
 Ακόμη είναι ανάγκη να γίνει λιγότερο γραφειοκρατική για να είναι αποτελεσματική σε δύο κύριες κατευθύνσεις την ποιότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.
 Ο αγροτικός τομέας πρέπει- και μπορεί -  να είναι βασικός πυλώνας της ανάπτυξης για να μπορέσει η χώρα μας να βγει από την οικονομική κρίση .
 Παρατηρείτε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αύξηση στο ποσοστό των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα, από νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας αλλά και από την μετακίνηση εργαζομένων από άλλους Κλάδους που παρουσιάζουν προβλήματα (οικοδομή, τουρισμός κτλ.). Επομένως απαιτείται η ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και για να υπάρχει επάρκεια αγροτοδιατροφικών προϊόντων για την χώρα μας.

 Το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων (υπολογίζεται άνοιγμα 6,5 δις το χρόνο ) αποτελεί πρόκληση για παραγωγή και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων σε άλλες αγορές δίνοντας καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό στον αγροτικό τομέα.

                                                        ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας είναι η ύπαρξη ενός δυναμικού συνεταιριστικού κινήματος.
 Το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα ολοκλήρωσε ένα κύκλο περισσότερο από 100 χρόνια ζωής με πολλά θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία.
 Υπάρχει πλέον η ανάγκη για ανασυγκρότηση του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.
 Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Σκανδαλίδη στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο τονίσαμε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δυναμικού αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος δίπλα στον Αγρότη.
 Η Ομοσπονδία μας θα στηρίξει κάθε θετική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος με απαραίτητη προϋπόθεση την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης με τα χρέη που υπάρχουν σε ορισμένες οργανώσεις που πολλά από αυτά είναι αποτέλεσμα κρατικών παρεμβάσεων για συγκεντρώσεις προϊόντων και στήριξης τιμών στους αγρότες.
 Παρακολουθούμε την εξέλιξη του νομοσχεδίου και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας. 


                                                        ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 Η Ομοσπονδία μας συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΓΣΕΕ

                                                                   2009
 
                                     2/4/2009   24ωρη Γενική Απεργία
                                     1/5/2009   Απεργία Εργατικής Πρωτομαγιάς
                                     5/9/2009   Συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης

                                                                  2010

                                      24/2/2010   24ωρη Γενική Απεργία 
                                      5/3/2010   3ωρη Στάση Εργασίας 
                                      11/3/2010   24ωρη Γενική Απεργία 
                                      1/5/2010   Απεργία Εργατικής Πρωτομαγιάς 
                                      5/5/2010   24ωρη Γενική Απεργία
                                      20/5/2010   24ωρη Γενική Απεργία
                                      29/6/2010   24ωρη Γενική Απεργία
                                      8/7/2010   24ωρη Γενική Απεργία
                                      11/9/2010   Συλλαλητήριο Στη Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης
                                      15/12/2010   24ωρη Γενική Απεργία

                                                                2011

                                       23/2/2011   24ωρη Γενική Απεργία

 Η Ομοσπονδία μας στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο αλλά και για την ενίσχυση  των οργανικών δεσμών με τα περιφερειακά Σωματεία διοργάνωσε περιφερειακές συσκέψεις στην Δυτική Μακεδονία- Κρήτη και Θεσσαλία.
 Σε συνεργασία με τα Σωματεία αναδείξαμε προβλήματα και διεκδικήσαμε λύσεις, υποστηρίξαμε Συνδικαλιστικά και Νομικά μέσω της Νομικής μας Συμβούλου διάφορα αιτήματα των εργαζομένων του Κλάδου μας.
 Κάναμε παρεμβάσεις για αντεργατικές πρακτικές και για μη τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας (παράνομες απολύσεις, μη εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μη καταβολή αποδοχών κτλ ).
 Η λειτουργία της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας μας αποδείχτηκε χρήσιμο εργαλείο για την έγκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση των εργαζομένων του Κλάδου μας και αποτελεί ένα σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας.

                                              ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Συναδέλφισσες, οι
Οι διαπραγματεύσεις για την φετινή Κλαδική  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έγιναν σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο περιβάλλον για την χώρα μας μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ.
 Η Ομοσπονδία μας πέραν από το γενικό περιβάλλον των αντεργατικών οικονομικών μέτρων και την αυστηρή εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης αντιμετώπισε και την θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ για περικοπή κεκτημένων δικαιωμάτων(επιδόματα ανθυγιεινό, πολυετία, θερινό ωράριο κτλ ) και την υπαγωγή του Κλάδου μας στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ.

 Με τεκμηριωμένες θέσεις όμως και αρκετή προσπάθεια αντικρούσαμε όλες τις αρνητικές προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και καταφέραμε να υπογράψουμε 2ετή  Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2010-2011.
 Με τη νέα Σύμβαση διασφαλίσαμε την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και επίδομα αδείας). Οι αυξήσεις των αποδοχών κινήθηκαν στα πλαίσια της ΓΣΕΕ με σταθερούς βασικούς μισθούς για το 2010 και αύξηση από 1/7/2011 κατά ποσοστό ίσο με τον Ευρωπαϊκό πληθωρισμό του 2010.
 Ακόμη πετύχαμε την ικανοποίηση και 2 θεσμικών αιτημάτων με την χορήγηση 2 ημερών άδεια αιμοδοσίας  και για τους εργατοτεχνίτες την χορήγηση κάθε χρόνο από 2 φόρμες και ένα ζεύγος παπούτσια και γάντια.
Συνάδελφοι, η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι επιτυχία για τον Κλάδο μας γιατί έγινε σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό και αντεργατικό κλίμα, είμαστε δε από τις λίγες Ομοσπονδίες που κατάφεραν να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 

                                                         ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 

 Με την ένταξη του Ταμείου μας στο ΙΚΑ και για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα που είχαν επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους (καθυστέρηση προκαταβολών, καθυστέρηση εκκαθάρισης σύνταξης , συνεχής αναβολές στην υποβολή των ΑΠΔ, πρόβλημα στην θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας κλπ).
 Με συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις μας στη Διοίκηση του ΙΚΑ καταφέραμε να δοθούν λύσεις σε αρκετά από αυτά και πλέον έχουμε προκαταβολές σε 2 μήνες από την κατάθεση της αίτησης για σύνταξη. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει ακόμη ο μεγάλος χρόνος εκκαθάρισης της σύνταξης που ξεπερνάει τα 2 χρόνια.

 Συναδέλφισσες, οι
Είναι γνωστό ότι η διάταξη της απόλυσης έληξε στις 31/12/10 όπως προεβλέπετο  στο Νόμο Πετραλιά (3655/2008) και παρά τις συνεχείς προσπάθειες μας και τις παρεμβάσεις μας λόγω των <<ειδικών συνθηκών >> που επικρατούν στη χώρα μας δεν καταφέραμε να παρατείνουμε το χρόνο.
 Για την Ομοσπονδία μας το θέμα είναι ανοιχτό για παράταση μέχρι το έτος 2017 οπότε και εξισώνονται οι ασφαλιστικές μας εισφορές με αυτές του ΙΚΑ.
 Θετική εξέλιξη είχαμε με τον Ν.3863/2010 για τις μητέρες με ανήλικο παιδί όπου με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας ( Φ10023/27472/2123/25-1-2011) διευκρινίστηκε ότι ισχύει και για τις ασφαλισμένες μητέρες του πρώην ταμείου μας (ΤΣΕΑΠΓΣΟ) η διάταξη για ασφαλισμένες μέχρι 31/12/1992 που συμπληρώνουν 5.500 ημέρες ασφάλισης μέχρι 31/12/2010 και είχαν κατά την συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης ανήλικο παιδί θεμελιώνουν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα και λαμβάνουν στα 55 έτη πλήρη σύνταξη και στα 50 έτη μειωμένη, με ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2013.
 Η επικείμενη ψήφιση Νόμου  για τις Αγροτικές  Συνεταιριστικές Οργανώσεις  κάνει επίκαιρο το ασφαλιστικό μας ζήτημα τόσο για παράταση της 25ετίας αλλά και για αναγνώριση πλασματικού χρόνου (στρατός, σπουδές, ανεργία κλπ) ώστε να εξυγιανθούν οι Οργανώσεις από τυχόν πλεονάζον προσωπικό.
  Η εφαρμογή παρόμοιων διατάξεων στο κοντινό παρελθόν (ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) μας δίνει την δυνατότητα στα πλαίσια της ισονομίας να διεκδικήσουμε την εφαρμογή του μέτρου αυτού και σε άλλους συναδέλφους  που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι στην ελληνική περιφέρεια, χωρίς καμία προοπτική απασχόλησης  τους λόγω της έλλειψης νέων θέσεων εργασίας.
 Ο αγώνας και οι προσπάθειες μας δεν σταματούν θα συνεχιστούν και θα ενταθούν για να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων .

                                                     ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 Με την ψήφιση του Ν.3899/10 επέρχονται τροποποιήσεις στο Ν.1876/1990 για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και δίνετε η δυνατότητα υπογραφής Ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από σύμφωνη γνώμη των σωματείων των εργαζομένων και την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας. Σ΄ αυτή την Ειδική Σύμβαση οι μισθοί δεν μπορεί να είναι κατώτεροι της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 Συνάδελφοι, πολλές συνεταιριστικές οργανώσεις με πρόσχημα την <<οικονομική κρίση>>  και την απειλή για απολύσεις καλούν εκβιαστικά τους εργαζόμενους να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις με περικοπή αποδοχών και μετατροπή των βασικών όρων της εργασιακής τους σχέσης.
 Η Ομοσπονδία μας έχει εκφράσει την αντίθεση της σε αυτή την τακτική και την προσπάθεια που γίνεται για παραβίαση κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, έχουμε δε καταγγείλει ως αντεργατικό τον Ν.3899/2010 και καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι να αντιμετωπίζουν αυτές τις πρακτικές και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία να αντικρούουμε κάθε επιχειρούμενη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
 Καλούμε όλα τα σωματεία να αναπτύξουν αγωνιστική δράση και με συντονισμένες ενέργειες να διεκδικήσουν την άμεση εφαρμογή της Νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  σε όλες τις οργανώσεις και να αντιστέκονται στον <<εύκολο δρόμο>> των εργοδοτών για μείωση των αποδοχών εξαντλώντας κάθε άλλη δυνατότητα για ανασυγκρότηση και εξυγίανση των συνεταιριστικών οργανώσεων.

                                   ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Συναδέλφισσες, οι 
Οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας βιώνουν καθημερινά οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα ( μη εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, απολύσεις, ασφαλιστικό , αβεβαιότητα για το εργασιακό  μέλλον), απαιτείται συνεχή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για να μπορέσουμε να αντικρούσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που απαξιώνουν τον χώρο μας , τον φθίνουν και τον οδηγούν σε αφανισμό.
Καλούμε όλες τις Διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων να ενεργοποιηθούν για την κάλυψη όλων των εργαζομένων μέσα στα Σωματεία και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία όπου κρίνετε αναγκαίο να προχωρήσουμε σε ενοποιήσεις σωματείων στον ίδιο νομό ή και στην ίδια περιφέρεια έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας και στην ανάδειξη των προβλημάτων του Κλάδου μας σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο.

                                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΔΡΑΣΗ

Συναδέλφισσες, οι
Η Ομοσπονδία μας καλείται το επόμενο χρονικό διάστημα να αγωνιστεί σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και ειδικότερα για τον Κλάδο μας.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους με μπροστάρη την ΓΣΕΕ θα πρέπει να αντιπαλέψουμε την οικονομική, δημοσιονομική και κοινωνική κρίση που είναι αποτέλεσμα των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Οι διεκδικήσεις μας για τον Κλάδο θα επικεντρωθούν στα εξής:

 Ανασυγκρότηση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος .
 Η ψήφιση του νέου Νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς να αντιμετωπίζει την μέχρι σήμερα κατάσταση με τα χρέη των οργανώσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
 Στήριξη της αγροτικής οικονομίας για παραγωγή αγροτοδιατροφικών ποιοτικών προϊόντων.
 Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων του Ν. 3655/2008 και 3863/2010.
 Παράταση της καταστατικής ασφαλιστικής διάταξης για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω απόλυσης εργαζόμενου με 25ετία.
 Αντιμετώπιση τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού ή απολυμένων λόγω κλεισίματος ή εκκαθαρίσεων συνεταιριστικών οργανώσεων με μετάταξη τους στο Δημόσιο ή σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και Δήμων όπως έγινε και με τους εργαζόμενους ΣΕΒΑΘ-ΣΕΠΕΚ.
 Αναγνώριση πλασματικών χρόνων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ως μέτρου εξυγίανσης των οργανώσεων και διασφάλισης των απολυμένων συναδέλφων.
 Κατάργηση των διατάξεων του Ν.3899/2010 για τις ειδικές Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
 Διατήρηση του Κανονισμού Υπηρεσιακής Κατάστασης και στο νέο Νόμο που θα ψηφιστεί.
 Χρηματοδότηση των συνεταιριστικών οργανώσεων για εμπορία – μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
 Διασφάλιση και ενίσχυση του Δημόσιου υποχρεωτικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία.
 Συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων των ΑΣΟ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.
 
Συναδέλφισσες, οι
Οι καιροί είναι κρίσιμοι και για τον Κλάδο μας και για όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη μικροπαραταξιακές ή κομματικές σκοπιμότητες και να αγωνιστούμε ενωμένοι.

                                                      ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ
                                              ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
                                     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Με αυτές τις θέσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων του Κλάδου μας.
Τέλος σας καλούμε να υπερψηφίσετε τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και τον Προϋπολογισμό 2011 της Ομοσπονδίας μας.


 

Τρίτη
21
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.30
Σελήνη
17 ημερών
Κωνσταντίνου και Ελένης, Παχωμίου οσιομάρτυρος