Ψήφισμα 42ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου ΟΣΕΓΟ
Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2009 14:57

ΨΗΦΙΣΜΑ 42ου ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΣΕΓΟ


Το πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν του τα νέα δεδομένα και να προσαρμόσει τις ενέργειές του και τις διεκδικήσεις του.
Στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την διατήρηση του νομοθετικού πλαισίου των εργασιακών μας σχέσεων, την χρονική επέκταση διατήρησης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μαζικοποίηση του χώρου και στην εξέλιξη του Συνεταιριστικού Κινήματος, μέσα από τον αναπροσανατολισμό του ρόλου του, αφού οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται και οι πολιτικές που προωθούνται σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο το επιβάλλουν αυτό.
Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές και σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου να καθορίσουν τη στάση τους.
Τα αιτήματά μας επικεντρώνονται μέσα από τον προγραμματισμό δράσης στα εξής:

 Ο κλάδος μας να ανακτήσει τα ασφαλιστικά του δικαιώματα σύμφωνα με τους νόμους που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση για την κύρια Ν.1227/17.7.07 και για το επικουρικό Ν.3607/1.11.07.

 Κατάργηση του αντιασφαλιστικού Ν. 3655/08.


 Υπογραφή Σ.Σ.Ε. με την ΠΑΣΕΓΕΣ διεκδικώντας την βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου, έχοντας ως μη διαπραγματεύσιμη αξία που δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, τις κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου.

 Μετατάξεις στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα των απολυμένων από τις ΑΣΟ, σύμφωνα και με την τακτοποίηση του προσωπικού όπως έγινε σε ΣΕΠΕΚ, ΣΕΒΑΘ. Μετατάξεις επίσης και του πλεονάζοντος προσωπικού συγχωνευόμενων Α.Σ.Ο.


 Αποζημίωση των εργατών με το καθεστώς των υπαλλήλων

 Φραγή στις ελαστικές μορφές απασχόλησης . Έμφαση στην πλήρη σταθερή απασχόληση. Μη διάκριση παλιών και νέων εργαζομένων. Πενθήμερο, 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών.


 Συνεχή εκπαίδευση, κατάρτιση των εργαζομένων στις ΑΣΟ για να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.

 Ενίσχυση της προστασίας των ανέργων με την αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού ασφαλείας και επιμήκυνση της διάρκειας καταβολής του.


 Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, για την ουσιαστική ανασύσταση του Εθνικού συστήματος υγείας και για την ΠΑΙΔΕΙΑ.Κατάργηση του Ν.3549/2007 και Ν.3685/2008. Κατάργηση του franchising στην εκπαίδευση και κλείσιμο των κολεγίων.
 Έκτακτα και μόνιμα εισοδηματικά μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα αντίστοιχα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας.

 Απόσυρση των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων. Ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή και αναδιάταξη φορολογικής κλίμακας και κλιμακίων με αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ. Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.


 Επιδίωξη για το άνοιγμα ενός σοβαρού και διαρκούς διαλόγου για το μέλλον και την πορεία του Συνεταιριστικού Κινήματος στα νέα δεδομένα (ΚΑΠ, χρημ/κη κρίση, αγροτική κρίση) με την συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται για να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα αλλά και να καταγραφούν τα βήματα που είναι απαραίτητα να γίνουν στο επόμενο διάστημα για να του δώσουν μια άλλη προοπτική.

 Άμεσος εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας και σεβασμός των κάθε λογής κρατικών μηχανισμών στα συνταγματικά κατοχυρωμένα, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

 Ισχύς των 35/35ων στον υπολογισμό της σύνταξης και στους παλαιούς συνταξιούχους οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από το Νόμο 2029/2002 προς αποκατάσταση της αδικίας υπόψη ότι οι διαφορές που προκύπτουν μεταξύ των συνταξιοδοτηθέντων με 50/50ΑΣ και 35/35ΑΣ, στη σύνταξη με τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας υπερβαίνουν τα 460,00 € μηνιαίως.


 

Τρίτη
21
Μαΐου
2019
Ανατ.: 05.15
Δύση: 19.30
Σελήνη
17 ημερών
Κωνσταντίνου και Ελένης, Παχωμίου οσιομάρτυρος